83-jarige bewoonster wzc Sint-Jozef overleden na ongelukkige val

De hulpdiensten snelden ter plaatse en konden de vrouw reanimeren. (foto ON)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De 83-jarige bewoonster van woonzorgcentrum Sint-Jozef in Sint-Michiels die zondagnamiddag met haar looprekje in een nabijgelegen parkje in het ondiepe water sukkelde, is dan toch overleden. Dat bevestigt algemeen directeur van wzc Sint-Jozef Brecht Verhaeghe.

“Wij werden hiervan enkele dagen geleden al op de hoogte gebracht via het ziekenhuis”, meldt Brecht Verhaeghe. “De politie heeft meteen de familie verwittigd en die mensen zijn hier ondertussen ook al langs geweest”, zegt hij.

“Een triestig ongeval”

Een getuige van het voorval sloeg zondag omstreeks 15.30 uur alarm en de hulpdiensten snelden meteen ter plaatse. Zij konden de vrouw reanimeren en brachten haar over naar het ziekenhuis. Volgens de eerste berichten ging de toestand van de bejaarde dame de goede richting uit, maar uiteindelijk werd haar val in het water de bejaarde vrouw dus toch fataal.

Niets wees er volgens Verhaeghe op dat het om een wanhoopsdaad ging. “Gewoon een triestig ongeval”, klinkt het. Op de plek waar de vrouw viel, komt het water ook maar hooguit tot kniehoogte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier