#8020 babbelbank moet voor sociaal contact zorgen in Oostkamp

De babbelbank is ontworpen naar analogie van de twee babbelbanken die tijdens de zomer van 2019 op Zorgsite Ter Luchte stonden. © GST
Redactie KW

Wie zit als eerste op de #8020 babbelbank in Oostkamp? Dat zal een van de leuke activiteiten worden deze zomer waarbij de inwoners op zoek moeten gaan naar de babbelbank.

De bank zal wekelijks door de gemeentelijke diensten op een andere plaats gezet worden. Wie als eerste op deze locatie een foto post van de bank met zichzelf erop via de Facebookpagina #8020 maakt kans op een mooie attentie van de gemeente. Daarmee wil de gemeente de inwoners aansporen om te genieten in eigen gemeente. Dat kan met de fiets en al wandelend, alleen of met het gezin of bubbel.

De babbelbank is ontworpen naar analogie van de twee babbelbanken die tijdens de zomer van 2019 op Zorgsite Ter Luchte stonden. Medewerkers van de gemeente maakten een #8020 babbelbank van oude stembussen. In de bank is er een opbergruimte met plaats voor onder andere een boek met oude foto’s van Oostkamp en een gastenboek. De #8020 babbelbank zorgt op die manier voor spontane ontmoetingen en gesprekken tussen jong en oud.

Het was de bedoeling om de babbelbank reeds eerder dit jaar in het Oostkampse straatbeeld te brengen, maar toen kwamen de maatregelen tegen covid-19 er. Nu de maatregelen versoepeld zijn en de zomer in aantocht is, kan de bank een teken en plaats van verbondenheid zijn voor de bevolking.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier