800 kerstkaartjes voor bewoners van zorginstellingen

Marthe Benoit overhandigt de kerstkaarten aan RVT-directeur Rik Leroy en aan WZBW-voorzitter Lien Deblaere. (Foto LVW)
Marthe Benoit overhandigt de kerstkaarten aan RVT-directeur Rik Leroy en aan WZBW-voorzitter Lien Deblaere. (Foto LVW)
Redactie KW

Chiro Jow Wervik heeft de bewoners van de zorginstellingen in Wervik en Geluwe verwend met meer dan 800 kerstkaartjes. Het initiatief kwam van Chiroleidster Martha Benoit, die dan weer de mosterd haalde bij Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel.

Martha Benoit (23) uit Komen is verpleegster op de dienst oncologie in AZ Groeninge in Kortrijk. Bij Chiro Jow is ze als leidster bezig aan haar laatste jaar. Ze ontfermt zich over de Speelclub, kinderen van het derde en vierde leerjaar. “Radiostem en televisiepresentatrice Linde Merckpoel spoorde me aan tot actie toen ze een video lanceerde”, vertelt Martha over het prille begin van haar idee.

“Ze wou iets doen voor de bewoners van het dichtstbijzijnde woon-zorgcentrum. Linde deed dit op een originele manier en liet de inwoners van haar straat kaartjes en brieven schrijven en tekeningen maken. Vervolgens bezorgde ze die aan de bewoners van het woon-zorgcentrum. Dat maakte zoveel emoties los dat ik meteen de handen uit de mouwen wilde steken.”

Zo ging de bal vanaf half november dus aan het rollen. “Naast de Chiro hielpen ook leerlingen van de vrije basisscholen De Graankorrel Kruiseke en De Kleine Ster Mesen, KSA Grensvuur, het Sint-Jozefscollege, het Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw in Brugge, kinderdagverblijf Bengelhoek in de Ommegangstraat in Wervik, familie en vrienden en heel veel sympathisanten die ik bereikte via Facebook en andere kanalen”, somt Martha op.

Ook kunstwerkjes

“Er waren ook tekeningen en kunstwerkjes bij, brieven met een versierde enveloppe en er zijn zelfs mensen die coronavirussen hebben gehaakt”, vertelt Martha.

De bestemmelingen verblijven in het woon-zorgcentrum Mater Amabilis, de woon-zorgcentra Het Pardoen en Ter Beke (Geluwe).

Ook in het gewezen Sint-Janshospitaal op de Steenakker waar het groepswonen De Compagnie en de revalidatie-afdeling van het Jan Yperman Ziekenhuis is gevestigd. Martha ging op stap om alles te bezorgen.

“Op elk kaartje staat de voornaam van de bestemmeling en dat is sympathieker naar de bewoners toe”, zegt Martha. “Een kaartje krijgen is altijd leuk.” (MB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier