75.000 bezoekers in Brugge voor de Gouden Boomstoet

Redactie KW

Zaterdag en zondag trok de Praalstoet van de Gouden Boom voor de 13de keer door de straten van Brugge. Maar liefst 75.000 bezoekers zakten verspreid over de twee dagen naar de provinciehoofdstad af.

De vijfjaarlijkse prestigieuze stoet beeldt de ‘Wapenpas van de Gouden Boom’ uit. In het eerste deel van de stoet worden de belangrijkste momenten uit de geschiedenis van Vlaanderen belicht. Het tweede deel brengt de feestelijkheden rond het huwelijk van Karel de Stoute met Margareta van York tot leven. De Praalstoet van Gouden Boom is een betoverend spektakel met reuzen, praalwagens, dieren en 1.700 kleurrijk uitgedoste figuranten.

“De Praalstoet van de Gouden Boom wordt niet voor niets de ‘stoet der stoeten’ genoemd en is absoluut een hoogdag voor Brugge. Mijn dank gaat uit naar de vele vrijwilligers en alle medewerkers die erin geslaagd zijn om van dit weekend een toeristisch kijkspektakel te maken en een feest voor alle Bruggelingen. De weergoden waren ons gelukkig gunstig gezind, hier kunnen we nog vijf jaar van nagenieten“, aldus burgemeester Renaat Landuyt.

(MDW – foto MDW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.