740 bezwaren tegen komst van drie flatgebouwen in Heule

De inwoners van Heule zijn niet opgezet met de komst van drie grote flatgebouwen en verzetten zich met bezwaarschriften en een petitie. Het actiecomité Maïsveld is blij met het verzet. De leden zijn duidelijk: “Geen bebouwing, wel groen.”

Dimitri Parmentier met de bezwaarschriften en petities (foto CHH)
Dimitri Parmentier met de bezwaarschriften en petities (foto CHH)

Er komt in Heule tussen de Molenstraat en de Heulebeek een fietssnelweg en een park. Deze groene long komt op de plaats waar vroeger de gewestweg N50c was voorzien. Op de hoek van de Bozestraat en Hospitaalkouter, achter de Bozemolenwijk, heeft ontwikkelaar Imroder een perceel bouwgrond van 7.000 vierkante meter. Op deze plaats wil Imroder drie flatgebouwen plaatsen en dat zet kwaad bloed bij de bewoners van de Bozemolenwijk. Ze willen een volledige groene long

Met de petitie is het duidelijk dat de komst van 3 flatgebouwen niet in goed aarde valt bij de bewoners van de Bozemolenwijk. Het actiecomité Betonstop Maïsveld met als trekkers Dimitri Parmentier, Koen Vanhee, Jo Foubert, Els Deprez en Els Devos als trekkers, zamelde 740 bezwaarschriften en een petitie met 184 handtekeningen in. “Zonder de coronaperikelen en lockdown hadden we met ons actiecomité veel meer bezwaarschriften en petities”, zegt actievoerder Jo Foubert. “Dit is toch een duidelijk teken aan de wand.”

Op de Kortrijkse gemeenteraad brachten de oppositiepartijen het item weer ter sprake. Het is de tweede maal op rij dat het geagendeerd stond. Oppositiepartijen Vlaams Belang, CD&V en Groen merken dat er al werken zijn opgestart. Schepen Wout Maddens (Team Burgemeester) verklaart van niets te weten en beweert dat dit niets te maken heeft met de plannen van Imroder. Niemand weet blijkbaar wat er gaande is op het beruchte terrein.

Inspraak

Schepen Wout Maddens is begaan met de bezorgdheden maar wijst er nog eens op dat de buurtbewoners al lang op de hoogte waren van de plannen en inspraak hebben. Het actiecomité is echter een andere mening toegedaan. “Dit is geen inspraak maar een gewone melding dat het er komt. We willen dat er geen flatgebouwen komen. Geen inspraak staat niet gelijk aan geen flatgebouwen.” Al bij al zal Het actiecomité niet lijdzaam toezien en afwachten. Met de regelmaat van de klok zullen er acties zijn. “We gaan verder tot de stad echt luistert en ons echte inspraak geeft”, zegt Dimitri Parmentier van het actiecomité. “Dit bouwproject heeft geen enkel draagvlak en zal dat ook niet verkrijgen.”

Het bouwproject Maïsveld staat er nog niet en er is volop deining. Schepen Wout Maddens houdt zich aan het verloop van de procedures. Ik moet de wettelijke procedures volgen. Ik neem alle bezwaren ernstig en zal ze grondig beoordelen maar ik kan me onmogelijk boven de wet stellen.”

Dat er inspraak en compromissen komen is zo goed als een feit. Wat het wordt, zal de toekomst uitwijzen. De Bozemolenwijkbewoners gaven alvast van hun kant met de bezwaarschriften een duidelijk signaal. Ze willen ‘geen’ flatgebouwen. (Carlo Herpoel)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.