74 leerlingen van OLV-school in Ingelmunster geven kerstconcert voor bewoners Maria Rustoord

Een groep leerlingen van de Onze-Lieve-Vrouwschool rond De Warmste Vlam.©PADI (Foto FODI)
Een groep leerlingen van de Onze-Lieve-Vrouwschool rond De Warmste Vlam.©PADI (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Donderdagnamiddag zongen 74 leerlingen van de tweede graad kerstliederen op twee verschillende binnenpleinen van het wzc Maria Rustoord in Ingelmunster.

Kerst staat normaal gelijk met een sfeervolle, familiale en warme periode. “We hopen met een coronaproof optreden een glimlach op het gezicht van de vele bewoners te toveren en een warme gloed in de kamers te brengen”, zegt een verantwoordelijke. “Met de school organiseerden we ook al een actie rond kerstkaarten, waarbij iedere bewoner een kerstkaartje mocht ontvangen.”

De kerstliederen werden aangeleerd door de leerkrachten Mieke Declerck, Katrien Lemienge, Britt D’Haeyere (derde leerjaar) en Tine Saelens, Hilde Lavens en Fien Huys (vierde leerjaar). De Onze-Lieve-Vrouwschool en ook de leerkrachten wilden eens iets doen voor de bewoners van het wzc Maria rustoord, omdat ze in coronatijd heel weinig bezoek mogen ontvangen en omdat veel bewoners zich eenzaam voelen.

Op twee verschillende plaatsen zongen de kinderen een zevental kerstliederen. Eén groep mocht rond De Warmste Vlam staan, die in het wzc met honderden kaarsjes werd aangebracht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.