https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

737 West-Vlaamse leerlingen in quarantaine geplaatst sinds de start van het schooljaar

© BELGA
Olaf Verhaeghe

Tussen 1 en 12 september hebben 2.812 leerlingen uit Vlaanderen en Brussel positief getest op het coronavirus. Daardoor moesten meer dan 5.300 schoolgaande kinderen en jongeren in quarantaine. West-Vlaanderen heeft de laagste positiviteitsgraad van alle provincies: 368 leerlingen testten hier positief, 737 kinderen en jongeren werden in quarantaine geplaatst. Dat blijkt uit cijfers van de Centra voor Leerlingenbegeleiding.

Net als vorig schooljaar worden vanuit het onderwijsveld regelmatig coronacijfers gecommuniceerd. Zo wordt niet alleen het aantal besmettingen gerapporteerd maar duiden de Centra voor Leerlingenbegeleiding (de CLB’s) ook het aantal quarantaines op school. “Zo kan alles in het juiste perspectief worden geplaatst en wordt ook duidelijk dat corona nog altijd een realiteit is”, duidt het kabinet van Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA).

Tussen 1 en 12 september legden 2.812 leerlingen en 220 personeelsleden een positieve coronatest af. Ten opzichte van het totaal aantal leerlingen en onderwijspersoneel gaat het om amper 0,23 en 0,13 procent positieve gevallen. Door die coronabesmettingen werden wel 5.322 leerlingen en 240 personeelsleden in quarantaine geplaatst. Specifiek voor West-Vlaanderen gaat het om 368 positieve coronatests bij leerlingen en 35 bij leerkrachten of ander personeel. Exact 737 kinderen en jongeren en 33 personeelsleden moesten in onze provincie in quarantaine.

Vaccinatie zorgt voor verschillen

De verschillen tussen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, waar de vaccinatiegraad lager is, en Vlaanderen zijn wel opmerkelijk. Zo testte in Brussel tijdens de eerste twee lesweken 0,64 procent van alle leerlingen positief, drie keer zoveel als in Vlaanderen. West-Vlaanderen (0,18 procent) heeft de laagste positiviteitsratio, net voor Limburg (0,19 procent), Vlaams-Brabant (0,21 procent) en Oost-Vlaanderen (0,22 procent). In Antwerpen blijkt 0,24 procent van de leerlingen besmet.

“De cijfers van de CLB’s tonen aan dat de vaccinatie er echt toe doet”, stelt minister van Onderwijs Ben Weyts. “Ook dit schooljaar houden we de vinger aan de pols. We zullen regelmatig updates blijven geven over de situatie in onze scholen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten