72-jarige vrouw nog steeds kritiek na schietpartij in Wielsbeke, twee verdachten opgepakt

© CCL
Philippe Verhaest

De feiten speelden zich af aan een villa in de Breestraat, waar de dame woont. Grietje W. raakte levensgevaarlijk gewond, haar toestand is nog steeds kritiek. Twee verdachten, een koppel uit Temse, zijn ondertussen opgepakt.

Wat er zich exact heeft afgespeeld aan de villa in de Breestraat in Wielsbeke, pal aan het bedrijventerrein van Unilin, is nog altijd koffiedik kijken. Zeker is dat de 72-jarige Grietje W., van oorsprong een Nederlandse, er het slachtoffer werd van een schietpartij en door twee kogels geraakt werd. Daarbij raakte ze levensgevaarlijk gewond.

De feiten vonden rond 14 uur plaats aan haar woning in de Breestraat in Wielsbeke. De dame werd aan de achterzijde van de woning, die ze huurde, gevonden.

Een getuige zag minstens één auto wegrijden. Kort daarna kwamen de hulpdiensten aan, zij dienden ter plekke de vrouw de eerste zorgen toe. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanleiding nog niet duidelijk

In de loop van de namiddag werden twee verdachten opgepakt. “A.I, een man van 31 uit Temse gaf zich zelf bij de hulpdiensten aan”, klinkt het bij het parket West-Vlaanderen. Iets voor 17 uur arriveerde hij met een Volkswagen Passat aan de villa langs de Breestraat, waar hij meteen werd ingerekend. “Zijn 25-jarige vriendin S.A. werd in Oost-Vlaanderen opgepakt. Haar wagen en nummerplaat stonden geseind en zo kwam de politie haar op het spoor.” Zij is eveneens van Temse afkomstig.” Het koppel wordt vandaag nog voor de onderzoeksrechter geleid.

De aanleiding voor de schietpartij is nog niet duidelijk. Of de twee verdachten het slachtoffer iets wilden aandoen, is eveneens nog koffiedik kijken, net als de vraag of ze al dan iets hebben meegenomen uit de woning. De Breestraat was door het schietincident tot 16 uur afgesloten voor alle verkeer.

Wielsbeeks burgemeester Jan Stevens tast in het duister. “De politie heeft me op de hoogte gebracht van de schietpartij, maar verdere informatie ontbreekt me”, zegt hij. “De dame in kwestie ken ik niet, aangezien ze pas sinds enkele jaren in onze gemeente zou wonen. Ik weet ook niet wat de achtergrond van deze feiten is. Ik sluit niets uit, maar moet net als iedereen afwachten.” Volgens de burgemeester zou de vrouw er alleen wonen.

https://www.youtube.com/watch?v=BJvRolmw1P8

Het huis waar de dame in kwestie verblijft, behoorde vroeger toe aan de familie Bossuyt van Bospan, het Wielsbeekse bedrijf dat door Unilin werd overgenomen. De burgemeester en de ordediensten zijn erg karig met commentaar. Jan Stevens betreurt wel dat het intussen op sociale media commentaren regent die verwijzen naar Wielsbeke als ‘The Far West’ nadat eerder ook al een wietplantage onder de brug werd gevonden.

De politie was massaal aanwezig in de Breestraat.
De politie was massaal aanwezig in de Breestraat.© CLL

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier