7 redenen waarom De Goede Week dit jaar gewoon fantastisch wordt

Redactie KW

Zondag is er Palmzondag en daarna volgt in de christelijke traditie de Goede Week, met Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag. Een belangrijke en waardevolle periode, maar wij vonden nog een zeven éxtra redenen waarom volgende week niet gewoon een goede, maar zelfs een fantàstische week wordt!

Maandag : nieuwe plaat Balthazar

We beginnen de week met fijn muzikaal nieuws, want op maandag 30 maart ligt de nieuwe plaat van Balthazar in de rekken. Thin Walls is de opvolger van Applause (2010) en Rats (2012) en muziekliefhebbers kijken er al een tijdje reikhalzend naar uit. In januari kregen we met ‘Then What’ al een eerste single om ons warm te maken. Wie de nieuwe plaat live wil horen, moet niet meer proberen tickets te bemachtigen voor het concert in het Koninklijk Circus, want dat is uitverkocht. Maar Balthazar staat ook op Werchter en Cactus dit jaar, dus allen daarheen!

Dinsdag : de Rode Duivels

7 redenen waarom De Goede Week dit jaar gewoon fantastisch wordt


© BELGA

Dinsdag 31 maart mag het wat minder weer zijn, want dan nestelt half Vlaanderen zich ‘s avonds voor de televisie voor het kwalificatieduel van de Rode Duivels in en tegen Israël. De ploeg van bondscoach Marc Wilmots zal er, nadat ze hopelijk zaterdag al de volle buit wisten te pakken tegen Cyprus, op gebrand zijn om ook in Israël de volle buit binnen te rijven en zo weer een stapje dichter bij de kwalificatie voor het EK van 2016 in Frankrijk te zetten.

Woensdag : Fast & Furious 7

7 redenen waarom De Goede Week dit jaar gewoon fantastisch wordt


Op woensdag komen zoals elke week de nieuwe films in de zalen en in de paasvakantie mikken de distributeurs dan natuurlijk op een jong publiek met veel vrije tijd en centjes die ze voor het goede rapport kregen. Topper is deze week ongetwijfeld ‘Fast & Furious 7’, het nieuwste deel van de actiefranchise voor de liefhebbers van snelle wagens, hallucinante stunts en knappe vrouwen. Deel 7 brengt opnieuw Dwayne Johnson en Vin Diesel, en voor een laatste keer ook Paul Walker, de acteur die vorig jaar om het leven kwam bij een autocrash en voor de resterende scènes werd vervangen door zijn broer.

Voor zij die het overigens liever wat rustiger aan doen in de bioscoop is er ook de jeugdfilm ‘Piepkuikens’ en de animatieprent ‘Home’.

Donderdag : een beetje zon?

7 redenen waarom De Goede Week dit jaar gewoon fantastisch wordt


We hadden het graag als éérste troef voor de Goede Week gemeld, een garantie op een volle week fantastisch aangenaam lenteweer, goed voor gezellige terrasjes, smakelijke ijsjes en buitenspeelpret, maar helaas ziet het er naar uit dat de weergoden het niet zo hebben voor de ‘Goede Week’. Veel bewolking, wind, eerder lage temperaturen en vooral : veel regen. Toch willen we niet te pessimistisch doen, de voorlopige weerkaarten tonen vanaf donderdag wat beterschap. Vanuit west- tot noordwestelijke is er dan aanvoer van maritieme lucht. Het wordt dan normaal gezien iets rustiger met afwisselend wolkenvelden en… opklaringen!

Vrijdag : play-offs

7 redenen waarom De Goede Week dit jaar gewoon fantastisch wordt


© BELGA

Vanaf 3 april gaat het kriebelen bij duizenden voetbalsupporters, want dan gaat met de play-offs de razend spannende slotfase van de vaderlandse competitie van start. We beginnen vrijdag rustig met wedstrijd 1 van play-off 2, waar Zulte Waregem in Genk op zoek mag naar de eerste punten. Op zaterdag trekt KV Oostende naar Lokeren en speelt Cercle Brugge het eerste duel tegen Lierse in PO3. Zondag gaan de kerels van KV Kortrijk dan al meteen proberen om in Gent de ploeg van hun vroegere leermeester Hein Vanhaezebrouck pijn te doen en op paasmaandag is het echt menens : dan speelt titelkandidaat Club Brugge tegen Standard.

Zaterdag : paasvakantie

7 redenen waarom De Goede Week dit jaar gewoon fantastisch wordt


Ja ja, we wéten dat de paasvakantie eigenlijk vrijdag al een beetje begint, maar omdat vrijdag voor de meeste mensen nog schoolplicht of werk met zich meebrengt, mikken we op de zaterdag. Voor de schoolgaande jeugd, de heren en dames leerkrachten en zij die de dagen tijdig wisten aan te vragen bij hun chef, betekent zaterdag het begin van twee weken vakantie. Twee weken vol mogelijkheden voor uitstapjes en uitslaapjes, goed om de batterijen voldoende op te laden tot de zomervakantie.

Zondag : de Ronde

7 redenen waarom De Goede Week dit jaar gewoon fantastisch wordt


© BELGA

Zondag volgt dan als afsluiter van de Goede Week de échte hoogdag. Een feestdag waarvoor familie in héél Vlaanderen samenkomt voor de hoogmis… van het wielrennen. De belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar krijgt dit jaar dan misschien geen Tom Boonen aan de start, maar met onder meer Fabian Cancellara, Alexander Kristoff, Peter Sagan en Boonens copains bij Etixx-Quick Step aan de start, mogen de liefhebbers zich toch verwachten aan een topeditie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.