67.000 euro voor opwaardering OC De Bampoele in Krombeke

De indeling van hoe het buurtsalon er zou moeten uitzien. © MD
Redactie KW

De stad Poperinge haalt een Europese subsidie van maar liefst 67.000 euro binnen voor het opwaarderen van OC De Bampoele in Krombeke tot buurtsalon. Met het geld worden de nodige renovatiewerken aan het gebouw gefinancieerd.

In navolging van Roesbrugge-Haringe en Watou komt er binnenkort dus ook een buurtsalon in Krombeke. Net zoals in de andere dorpen werd de realisatie van het buurtsalon voorafgegaan door een ruime inspraakronde voor de inwoners en verenigingen van Krombeke. “Samen met de inwoners van Krombeke hebben we vooraf de nodige tijd genomen om alle lokale noden, wensen en mogelijkheden op te lijsten. Daarna maakten we een plan om het OC om te bouwen, zodat alle gebruikers er hun plekje in vinden en we de nodige dienstverlening ook kunnen verzekeren”‘ stelt Loes Vandromme (CD&V), schepen van Cultuur.

Het stadsbestuur kopieert het concept uit de andere dorpen niet zomaar, maar gaat op zoek naar de noden van ieder dorp. In Krombeke bijvoorbeeld is er geen bakker, slager of kruidenierswinkel. De stad ging in gesprek met De Lovie om een buurtwinkel of dorpspunt op te starten. Maar verder voorziet men ook aanpassingen voor de uitleenpost van de bibliotheek en de mobiele dienstverlening van het lokaal dienstencentrum De Bres. En er is uiteraard ook plaats voor de buitenschoolse kinderopvang, de speelpleinwerking en alle andere Krombeekse verenigingen. “De verbouwingen zullen meer kosten dan deze 67.000 euro, maar het nodige budget is voorzien in onze meerjarenplanning. We hopen dat de nodige omgevingsvergunning tegen eind augustus binnen is, zodat de werken in het najaar kunnen starten”, besluit schepen Vandromme. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier