https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

65-plussers uit Oostkamp en Beernem geraken dankzij nieuwe belbushalte vlot in vaccinatiecentrum

Jos Sypré (rechts), burgemeester van Beernem, en Jan de Keyser, burgemeester van Oostkamp.© AV
Jos Sypré (rechts), burgemeester van Beernem, en Jan de Keyser, burgemeester van Oostkamp.© AV
Redactie KW

Binnenkort krijgen ook de 65-plussers en risicopatiënten uit Oostkamp en Beernem een oproep om zich te laten vaccineren in De Valkaart. De eerste uitnodigingen voor de oudste groep zijn deze week vertrokken. Dankzij de nieuwe belbushalte aan De Valkaart geraken inwoners bovendien vlot in het vaccinatiecentrum.

Inwoners van Beernem en Oostkamp kunnen vlot met de belbus naar het vaccinatiecentrum. “De Lijn voegde namelijk, op uitdrukkelijke vraag van Beernem en Oostkamp, een nieuwe halte toe aan het belbusgebied, namelijk halte De Valkaart. Dat betekent dat inwoners vanaf elke belbushalte de belbus kunnen nemen naar De Valkaart. Deze halte blijft bestaan zolang het vaccinatiecentrum er is”, vertelt burgemeester Jos Sypré (CD&V).

Een afspraak met de belbus maak je telefonisch via 059 56 52 56. Zeg aan welke halte je wil op- en afstappen en hoe laat je er moet zijn. Wie vanuit Beernem met de trein naar Oostkamp reist, kan vanaf 15 april gebruik maken van een deelfiets aan het station. Die deelfietsen werden er geplaatst na een debat over de bereikbaarheid van het vaccinatiecentrum op de gemeenteraad van februari.

“Uiteraard kunnen inwoners ook een beroep doen op de Minder Mobielen Centrale om naar het vaccinatiecentrum te gaan. Inwoners van Oostkamp bellen hiervoor naar het callcenter via 050 40 49 40, Sociaal Huis in Beernem is telefonisch te bereiken via 050 78 82 40”, klinkt het.

Eerste vaccinaties

De eerste inwoners werden inmiddels gevaccineerd. Volgens de burgemeester verloopt alles volgens plan. “Vaccinatiecentrum De Valkaart kende van bij de start een hoge opkomst. Dit heeft te maken met een hoge bereidheid tot vaccinatie onder de inwoners van Beernem en Oostkamp, maar ook met een goed draaiend callcenter dat zo goed mogelijk de lege plaatsen opvult. Zo komen we tot een snellere vaccinatie en blijft geen enkel vaccin onbenut.”

Het is nog wachten op extra vaccins om op volle snelheid te vaccineren. “De snelheid waarmee de bevolking gevaccineerd kan worden, wordt volledig bepaald door het aantal beschikbare vaccins. De medewerkers van het vaccinatiecentrum De Valkaart staan paraat om ook grote hoeveelheden vaccins vlot te kunnen verwerken. Maar weet dat ook de volgorde van oproeping bepaald wordt door de hogere overheid. Dit geldt eveneens voor de wachtlijsten. Het is immers belangrijk zoveel mogelijk binnen dezelfde prioriteitengroepen te blijven”, besluit burgemeester Sypré. (Arno Van Haverbeke)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.