"De direct betrokken familie werd onmiddellijk op de hoogte gebracht door de huisarts. De hoofdverpleegkundige van de afdeling neemt zelf ook contact op met de familie", zegt directeur Koen Bellers. "De verzorging van deze bewoners gebeurde preventief al in afzondering op de eigen kamer. En dat blijft zo. Onze medewerkers gebruiken hiervoor alle nodige beschermende materiaal. Zij volgen hierbij strikt de maatregelen van de overheid op."

Contact met familie

Wat met de bezorgde families die niet op bezoek kunnen komen? "Dagelijks nemen wij contact op met de betrokken families om de situatie te bespreken. Indien de gezondheidstoestand verslechtert, nemen we contact op met de familie om bezoek eventueel te organiseren in overleg met huisarts en CRA. We moeten daarbij wel strikte veiligheidsvoorschriften volgen. Van zodra bewoners symptomen vertonen worden zij onmiddellijk getest en in afzondering op hun kamer verder verzorgd."

Professioneel aanpakken

Het woonzorgcentrum nam contact op met het Agentschap Zorg en Gezondheid, de dienst infectiebestrijding en het gemeentebestuur. In overleg met werden afspraken voor verdere aanpak in de komende dagen gemaakt. "We richten een deel van het woonzorgcentrum in om de betrokken bewoners daar te verzorgen. We doen er alles aan om de situatie professioneel aan te pakken."

"De direct betrokken familie werd onmiddellijk op de hoogte gebracht door de huisarts. De hoofdverpleegkundige van de afdeling neemt zelf ook contact op met de familie", zegt directeur Koen Bellers. "De verzorging van deze bewoners gebeurde preventief al in afzondering op de eigen kamer. En dat blijft zo. Onze medewerkers gebruiken hiervoor alle nodige beschermende materiaal. Zij volgen hierbij strikt de maatregelen van de overheid op."Wat met de bezorgde families die niet op bezoek kunnen komen? "Dagelijks nemen wij contact op met de betrokken families om de situatie te bespreken. Indien de gezondheidstoestand verslechtert, nemen we contact op met de familie om bezoek eventueel te organiseren in overleg met huisarts en CRA. We moeten daarbij wel strikte veiligheidsvoorschriften volgen. Van zodra bewoners symptomen vertonen worden zij onmiddellijk getest en in afzondering op hun kamer verder verzorgd."Het woonzorgcentrum nam contact op met het Agentschap Zorg en Gezondheid, de dienst infectiebestrijding en het gemeentebestuur. In overleg met werden afspraken voor verdere aanpak in de komende dagen gemaakt. "We richten een deel van het woonzorgcentrum in om de betrokken bewoners daar te verzorgen. We doen er alles aan om de situatie professioneel aan te pakken."