57ste alternatieve Wezefeesten in Ardooie met pop-upzomerbar

De jaarlijkse wijkfeesten uitstellen was geen optie. © JCR
Redactie KW

De 57ste Wezefeesten op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 augustus in de gelijknamige wijk worden door de coronamaatregelen hopelijk voor één keer een alternatieve pop-upeditie. “Met een pop-upzomerbar, kinderanimatie, deejay Dennis Cartier en een gezinszoektocht”, zegt voorzitter Bart Verhoest.

“We wilden door de coronamaatregelen onze jaarlijkse wijkfeesten geen jaar uitstellen”, zegt voorzitter Bart Verhoest. “Daarom koos het wijkcomité voor een driedaagse alternatieve pop-upeditie om de wijkbewoners en alle andere Wezesympathisanten de gelegenheid te geven ondanks alle beperkingen toch nog een keer bijeen te komen. Dit keer zonder feesttent maar op het 6.000 vierkante meter grote grasland naast Cultuurkapel De Schaduw, met dank aan het diepvriesgroentenbedrijf Ardo dat dit terrein ter beschikking stelt.”

Programma

Vrijdag 7 augustus gaat de Zomerbar op de Wezefeesten open om 18 uur. “Die avond zorgt het comité voor randanimatie en we zijn ook nog aan het kijken voor een optreden van een of andere band”, gaat Bart verder.

Iedere feestvierder wordt zaterdag 8 augustus om 16 uur met het hele gezin verwacht in de Zomerbar. “Het is dan ‘Kinderen Baas’-tijd. Met onder andere een schminkstand, springkastelen, ballonartiesten… Om 21.30 uur is het dan de beurt aan Ardooie’s trots Denis Cartier, die als dj internationaal bekend is, maar toch zijn thuishaven niet vergeet.”

Zondag 9 augustus is de pop-upbar de hele dag open. “Dan kan iedereen deelnemen aan een gezinsfietstocht van 25 kilometer met twee startmomenten en een fotozoektocht. Er zijn mooie prijzen te winnen. In de voormiddag kan je starten tussen 9 en 10 uur, in de namiddag tussen 13.30 en 15 uur.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier