56e Tinekesfeesten officieel van start gegaan in Heule

© KDS
Redactie KW

Het startschot is gegeven voor vijf dagen feesten. Met het thema ‘to the next level’ zijn de feestelijkheden begonnen.

Tinekesfeesten is een feest van Heule, door Heule en voor Heule. Centraal staat de verkiezing van Tineke van Heule 2019. De acht kandidaten zijn Sarah Deconinck, Justine Glorieux, Marie Degrande, Mathia Debrauwere, Rune Lesage, Justine Dekyvere, Lieze Vandromme en Febe Dupont. Deze acht strijden om het zilveren lint. Wie het hoogste level betreedt, weten de Heulenaars pas zondagavond bij de bekendmaking.

Voor het eerst in de Tinekesgeschiedenis leiden 2 sterke vrouwen de feesten in goede banen. Het voorzittersduo Liza Verhelle en Jill D’Hulster is omringd door 19 krachten van een werkgroep. Deze Tinekeswerkgroep is het hart van deze feestelijkheden, samen met de tomeloze inzet van 300 vrijwilligers en de steun van de trouwe sponsors.

56e Tinekesfeesten officieel van start gegaan in Heule
© KDS

Schepen Bert Herrewyn (sp.a) besloot zijn speech door driemaal het glas te heffen bij een Yahoo kreet. Eenmaal op Tineke van Heule en haar eredames, andermaal op de 21-koppige werkgroep, het voorzittersduo en de vrijwilligers. Ten slotte een Yahoo op wijlen Rigo Meersman, jarenlang lid van het Tinekescomité, die tot op de laatste dag van zijn leven zich vrijwillig inzette voor Heule. Yahoo!

(CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier