56 parkeerplaatsen extra bij Zwarte Zusters in Ieper

Redactie KW

Tot 30 september loopt een openbaar onderzoek voor het project Zorgcentrum Het Paradijs met een ondergrondse parking voor 56 wagens.

Op de gemeenteraadszitting van mei uitte SP.A-fractieleider Philip Bolle zijn bezorgdheid over het parkeerbeleid van de stad. Volgens geruchten zouden bij Kliniek Zwarte Zusters 42 parkeerplaatsen verdwijnen. “Een private onderneming wil er zorg- en assistentiewoningen realiseren, waardoor de parking tussen de kerk en de voormalige kliniek zou verdwijnen. De parkeerdruk zou nog verhogen”, aldus het raadslid.

Het Paradijs

Nu raakte bekend dat er nog tot 30 september een openbaar onderzoek loopt voor het project Zorgcentrum Het Paradijs, genoemd naar een vroeger café vlakbij de vroegere Kliniek Zwarte Zusters in de Rijselstraat. De firma Roeselaars Bouwbedrijf 3architecten wil er nu 50 assistentiewoningen met bijhorende dienstenfuncties bouwen. Het probleem van de parkeerplaatsen is alvast van de baan, zo valt alleszins uit te maken uit de plannen die nu ter inzage liggen op het stadhuis. De bouwheer zal zelf instaan voor de realisatie van een ondergrondse parking waar plaats zal zijn voor 56 parkeerplaatsen. De straat wordt niet ingenomen en er verdwijnen dus ook geen parkeerplaatsen voor de oude kliniek.

(HV)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier