55ste editie Grote Prijs Stad Ieper Veldlopen

Foto EG
Redactie KW

Op zondag 19 januari wordt in Ieper de 55ste editie Grote Prijs Stad Ieper en Memorial Berlinde Verstraete gelopen. “Een veldloop voor alle categorieën op het terrein Hoornewerkpark-Leopold III-laan”, zegt Ives Goudeseune, voorzitter van het organiserende Flac Ieper.

“De vorige edities slaagden we er telkens in om heel wat deelnemers naar de Grote Prijs Stad Ieper en Memorial Berlinde Verstraete te krijgen. De laatste vier jaar waren er gemiddeld 620 atleten op de afspraak. We kunnen dus zeker van een geslaagde opkomst spreken”, zegt Ives Goudeseune.

Ouderwetse veldloop

Het parcours blijft ook dit jaar ongewijzigd. “We beschikken nu eenmaal over een schitterende omloop op een golvend terrein door een natuurlijke omgeving met zicht op het historisch centrum van de stad. Dit laat ons toe om een ouderwetse veldloop te organiseren”, vervolgt Ives Goudeseune. “Wie de favorieten zijn in de diverse reeksen is niet te voorspellen. De betere atleten zoals Julie Voet, Bjorn Voet en Jonathan Goudeseune zullen er niet bij zijn. Zij nemen deel aan de CrossCup in Hanuit, waar ze hun klassement verdedigen. Ze staan immers allen in de top drie. De Grote Prijs Stad Ieper is dan een uitdaging voor de andere atleten om een podiumplaats te bemachtigen. Bovendien is het ook een ideale gelegenheid om revanche te nemen na het provinciaal kampioenschap veldloop op 12 januari in Diksmuide. De deelnemende atleten weten dat het een parcours is dat verrassend moeilijk kan liggen. De weergoden kunnen een wezenlijk onderdeel zijn van de inspanning die al dan niet zal moeten geleverd worden.”

Talrijke supporters

De Grote Prijs Stad Ieper is één van de grootste veldloopwedstrijden van Vlaanderen met naast een grote opkomst van atleten ook een behoorlijk aantal supporters. “Vooral bij de jongste categorieën zijn de oma’s en de opa’s naast de ouders meestal present. Naargelang de reeksen afgewerkt worden, komt het parcours wellicht zwaarder te liggen, maar het is dan ook een echte veldloop.”

“Naast deze veldloop organiseert Flac Ieper ook op 5 april de spring-time meeting, op 7 juni de halve marathon McBride-run en op 28 augustus de Einde Vakantiemeeting. Eind juli, begin augustus volgt er dan nog een stage in Le Touquet Paris Plage. Eind september pakken we uit met een zondagse matinee waarvan we nu nog de ingrediënten aan het invullen zijn. Maar het wordt een leuke bedoening voor jong en oud, sportief of meer richting supporter”, besluit voorzitter Ives Goudeseune. De dag zelf zullen er een 100-tal medewerkers en een 20-tal juryleden aan de slag zijn tijdens de veldloop.

Programma

12.30 uur: Jeugd: benjamins – pupillen – miniemen meisjes en jongens

13.50 uur: Cadetten: meisjes en jongens

14.15 uur: Scholieren dames & Masters dames 50+

14.30 uur: Scholieren heren & Masters heren 50+

14.50 uur: Junoren, senioren en Masters dames

15.15 uur: Senioren heren

15.55 uur: Junioren en Masters heren

16.30 uur: Korte cross heren

Prijzen een half uur na elke wedstrijd / geldprijzen voor eerste 20 vanaf cadetten (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier