530 paarden springen op topjumping in Waregem

De Waregem Horse Week anno 2019 begon met Waregem Koerse dinsdag 27 augustus en eindigt dit weekend op de hippodroom. Daar is van vrijdag 27 tot zondag 29 september de vijfsterrenjumping aan zijn tweede editie toe.

Pieter Dejager haalt opnieuw de wereldtop van de jumping naar de Waregemse hippodroom. © DJW

Organisator en paardensportcoördinator van de stad Pieter Dejager is alvast heel tevreden over de publieke belangstelling van vorig jaar en stelt nu nog wat meer in het vooruitzicht.

“Voor onze eerste editie in Waregem was het vorig jaar zeker top. Heel veel kijkers, een fraai ingericht paardendorp, een mooi afgewerkt tentenpark“, dixit Pieter Dejager. “Dit weekend zal dat niet anders zijn. Meer nog: in 2018 kregen wij 475 paarden naar Waregem. Nu mikken wij op 530 die op het middenplein van de hippodroom het beste van zichzelf zullen geven. Belangrijk is zeker dat de faciliteiten waarover ruiters en amazones ter plekke van genieten in een jaar tijd nog groter zijn geworden. Denk maar aan de in mei geopende nieuwe paardenstallen, ruim een tachtigtal die de paarden al het nodige comfort bieden.”

We willen iedereen laten genieten van deze discipline en daarom is het gratis

Wereldtop

De Internationale Jumping die van Antwerpen komt overgewaaid en waar het onthaal in de Scheldestad eerder koeltjes verliep krijgt in Waregem een stevige duim omhoog. Zeker omdat je er de wereldtop aan het werk ziet, aangevuld met aanstormend jong geweld dat het straks helemaal zal maken in deze hippische discipline. Maar voor alles houdt de organisatie het bij een evenement voor iedereen.

“We willen iedereen laten genieten van deze discipline en daarom is het gratis toegang“, aldus Pieter Dejager. “Niet alleen het sportieve luik is belangrijk, ook de sfeer zelf met kinderanimatie voor de allerjongsten die op zaterdag en zondag wordt aangevuld met ritjes op de pony. Je vindt er ook een foodcourt, een flink uitgebreide bar en eigenlijk alles wat van de jumping een amusante bedoening zal maken.” (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.