519 Izegemnaars registreren zich als orgaandonor

De Rotary Club Izegem nodigde de vertegenwoordigers van de jeugdbewegingen uit naar Wallemote. (foto Frank). © Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Rotary Izegem hoopte samen met de stad Izegem 1.010 extra orgaandonoren te strikken tegen 10 oktober. Dat cijfer werd niet gehaald, niettemin is men dik tevreden met 519 stadsgenoten die zich wel lieten overtuigen om deze stap te zetten. De Izegemse jeugdbewegingen werden ook bedankt voor hun steun.

Rotary Izegem had de Izegemse jeugdbewegingen aangesproken om mee de schouders onder dit project te zetten. Zij bereiken immers via kinderen en hun ouders heel wat mensen. Rotary Izegem, dat vorig weekend al diverse goede doelen doelen steunde voor in totaal 18.500 euro, gaf die jeugdbewegingen ook een financieel duwtje in de rug omdat ook zij een hels jaar achter de rug hebben.

Warme oproep

Aron D’Helft, hoofdleider van de Scouts en Gidsen Sint-Joris Izegem was met enkele collega-leiders van andere jeugdbewegingen naar Wallemote afgezakt. “Wij hebben onze duit in het zakje trachten te doen, maar we weten niet hoeveel mensen er zich door ons hebben laten registreren. We hebben de ouders aangesproken en ook binnen onze leidingsgroep hebben we een warme oproep gedaan. En daar zijn toch wel wat mensen op ingegaan.”

Ook buren deden mee

In totaal strandt de actie op 519 extra Izegemse donoren. “Ons doel van 1.010 registraties was misschien iets te hoog gegrepen”, verklaart Rotary-voorzitter Philippe Declercq. “In Izegem waren er duizend registraties, dat wilden we dus verdubbelen. Maar het was ook geen wedstrijd natuurlijk. We zijn blij dat we ook heel wat mensen hebben kunnen sensibiliseren en misschien volgen er later nog registraties.”

Inge Rots kon namens stad Izegem nog goed nieuws brengen. “Zelf ben ik van Lendelede en we hebben ook de buurgemeenten in kaart gebracht. We zien dat er in totaal – randgemeenten incluis – toch een duizendtal registraties zijn. Niet allemaal Izegemnaars, maar dat maakt niet uit voor wie een donor nodig heeft.” (WVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier