51 Club Westkust schenkt 2.000 mondmaskers aan WZC Ter Linden

We herkennen van links naar rechts schepen Guido Hoste - Johan Verriest (penningmeester 51 Club Westkust) -Wouter (51 Club) - Peter Delheye (voorzitter 51 Club) - Delphine Lemahieu (directeur WZC Ter Linden) - Pierre De Schepper (past-voorzitter 51 Club). © foto MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Serviceclub 51 Westkust heeft sinds de start van de coronacrisis al meerdere initiatieven genomen om in eigen regio een steentje bij te dragen. De voorbije week leverde de serviceclub 2.000 mondmaskers aan woonzorgcentrum Ter Linden in Veurne.

Eerder bezorgde het bestuur van Club 51 Westkust de Nieuwpoortse school De Pagaaier nieuwe iPads zodat leerlingen uit gezinnen die het minder breed hebben, ook thuis digitaal afstandsonderwijs konden volgen. Het Sociaal Huis in Koksijde kreeg dan weer een cheque van 1.551 euro.

Met een voorraad van 2.000 mondmaskers is Delphine Lemahieu, de kersverse directeur van WZC Ter Linden alvast heel blij. “Elk jaar organiseert onze club een aantal activiteiten om fondsen te verzamelen voor het goede doel”, legt clubvoorzitter Peter Delheye uit.

Projecten tegen corona

“Toppers elk jaar zijn onze Zeezeildag op de tweede zondag van september ‘Varen voor het goede doel’ en ons kerstconcert. Voor de Zeezeildag werken we samen met De Sleutel en Sail 4 Children. Het kerstconcert in december 2019 (deze keer met Natalia en Jef Neve) organiseerden we voor het eerst in het Proximus Theater in Plopsaland De Panne”, aldus de clubvoorzitter.

“Dat was snel uitverkocht en een geweldig succes, dankzij de vele handen die ons worden toegestoken bij de organisatie: van clubleden, sponsors en een aantal verenigingen. In totaal brachten onze acties vorig jaar zo’n 22.000 euro op. Dat bedrag verdelen we over een aantal initiatieven. Momenteel leggen we uiteraard het accent op projecten die iets kunnen betekenen in de strijd tegen het coronavirus”, besluit Peter.

(MVQ/ foto MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier