51 Club Westkust geeft Sociaal Huis financieel ruggensteuntje voor aankoop laptops

Els Neyrinck, Projectcoördinator armoedebestrijding 'Een Vitesse Hoger' en (W)integratie krijgt de cheque uit handen van Peter Delheye (vooraan), Pierre De Schepper en Johan Verriest. © MVO
Redactie KW

Als serviceclub ondersteunt 51 Club Westclub elk jaar diverse goeddoelprojecten. Zo hielp ze eerder al de Nieuwpoortse school De Pagaaier aan nieuwe iPads, die in deze coronatijden van digitaal afstandsonderwijs zeker zeer welkom waren. Nu schonken ze ook een mooi bedrag aan het Sociaal Huis Koksijde voor de aankoop van laptops voor kwetsbare gezinnen.

Deze week mochten Peter Delheye, voorzitter 51-Club Westkust, penningmeester Johan Verriest en past-voorzitter Pierre De Schepper een cheque van 1.551 euro afgeven aan het Sociaal Huis Koksijde. Het cijfer 51 in de naam van de club verwijst trouwens naar het feit dat de gemiddelde leeftijd van de clubleden de 51 jaar niet mag overschrijden en dat het ledenaantal beperkt blijft tot 51.

Elk jaar organiseert onze club een aantal activiteiten om fondsen te verzamelen voor het goede doel“, vertelt Peter Delheye. “Toppers elk jaar zijn onze Zeezeildag op de tweede zondag van september, ‘Varen voor het goede doel’, en ons kerstconcert. Voor de Zeezeildag werken we samen met De Sleutel en Sail 4 Children. Het kerstconcert in december 2019 organiseerden we voor het eerst in het Proximus Theater in Plopsaland De Panne. Deze uitverkochte voorstelling was een gigantisch succes! Dat is zeker mee te danken aan de vele helpende handen van clubleden, sponsors en een aantal verenigingen.

In totaal brachten onze acties vorig jaar zo’n 22.000 euro op, en die verdelen we over een aantal initiatieven. Met deze cheque kan het Sociaal Huis enkele laptops aankopen, die zeker van pas komen voor gezinnen die het iets minder breed hebben. Het is immers niet voor elk kind evident om thuis digitaal onderwijs te volgen. Op die manier dragen wij graag ons steentje bij in de strijd tegen het coronavirus.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.