500.000 euro subsidie voor groene verbinding van Regenboogpark met esplanade en Het Pand

Zo moet de nieuwe groene verbinding er binnenkort uitzien. © gf
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

VLAIO, het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen, geraakte overtuigd door de motivatienota van het stadsbestuur en besloot de maximale subsidie van 500.000 euro toe te kennen aan de verbinding van het Regenboogpark met de esplanade en Het Pand. In 2025 zou het project klaar moeten zijn.

Meer dan de helft van de bestaande grijze esplanade wordt de komende jaren afgebroken en vervangen door een groene, glooiende helling. “De verouderde trappartijen vormen op dit moment een visuele en fysieke blokkade. Daarom worden ze vervangen door een aangename groene helling die zwakke weggebruikers uitnodigt richting het centrum. Op die manier zal het ook makkelijker zijn om de weg te vinden van de gratis randparkings naar de vele voorzieningen voor jeugd, cultuur, sport en dienstverlening en naar het commerciële hart van de stad”, vertelt schepen van Ruimtelijke Ordening Kristof Chanterie (CD&V).

De verbinding is de laatste fase uit het masterplan Waregem-Zuid. Het plan ging van start met de aanleg van de Zuidboulevard in 2012 en de tweede fase werd met de hernieuwbouw van winkelcentrum Het Pand deze zomer afgewerkt.

“Wat we vroeger de ‘Stadionvijvers’ noemden, is ondertussen uitgegroeid tot een aantrekkelijk Regenboogpark. Het park vormt steeds vaker het decor van evenementen en brengt verschillende doelgroepen samen. Het Regenboogpark zal met de groene helling ook naadloos aansluiten op het nog te realiseren cultuurcafé bij CC De Schakel.”

“De stad zet al jaren in op duurzaamheid en ontharding”, zegt schepen Chanterie. “De nieuwe verbinding past perfect in dat plaatje. Bovendien werd het Regenboogpark de voorbije jaren al flink uitgebreid met de ontharding van de ‘oude Schakelstraat’ en op dit eigenste moment wordt de parking op het einde van de Schakelstraat omgetoverd tot een groene, rustgevende stadstuin.”

De kostprijs van het project wordt geraamd op 1,4 miljoen euro, waarvoor VLAIO 500.000 euro subsidie toekende. De werken zouden afgerond moeten zijn tegen eind 2024, uiterlijk halfweg 2025. (LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier