500.000 euro om Middelkerkse economie te ondersteunen

© LC
Redactie KW

Het Middelkerkse gemeentebestuur trekt een half miljoen euro uit ter ondersteuning van de lokale economie. De handelaars krijgen een gemeentelijke premie om hun zaak coronaproof te maken en er komt een promotiecampagne, een originele steunactie voor de horeca en een Middelbon voor de non-foodsector.

Dit lokale relanceplan wordt eerstdaags goedgekeurd door de commissie algemeen beleid en de gemeenteraad. Schepen Natacha Lejaeghere ( Lijst Dedecker): “Alle lokale ondernemers krijgen een forfaitaire, gemeentelijke premie om de zaak coronaproof te maken en om de lokale foodhandelaars te ondersteunen wordt een lucratieve, toeristische actie georganiseerd met een prijzenpot van 100.000 euro. Op die manier krijgen zowel de vakantiegangers als de tweede verblijvers en de inwoners de kans om de lokale foodbedrijven te steunen tijdens de vakantie.”

Middelbon 20 procent meer waard

“Om de non-foodsector te steunen, wordt vanaf 1 juli de Middelbon verkocht aan 50 euro, maar eigenlijk is deze 60 euro waard. Per bon legt de gemeente 20 procent van de aankoopwaarde bij. De Middelbon zal geldig zijn tot 31 december 2020.”

Burgemeester Dedecker laat weten dat naast de voorziene 500.000 euro ook zal worden bekeken of het mogelijk is om enkele fiscale maatregelen te nemen om de druk op de middenstand te verlichten en schepen van Financiën Tom Dedecker laat weten dat dit niet eenvoudig wordt maar dat er enkele concrete ideeën zijn die het waard zijn om verder te onderzoeken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier