50 personen per uitvaart, goed voor de families van de overledenen

Peter Depoorter.© (Foto FM)
Peter Depoorter.© (Foto FM)
Redactie KW

De Izegemse uitvaartondernemers Depoorter en Snoeck zijn uiteraard blij dat er nu weer 50 personen op een begrafenis mogen aanwezig zijn. “Dat zal vooral een goede zaak zijn voor de families”, zegt Marc Snoeck. “De exacte omstandigheden waarin dat zal moeten gebeuren, zal ik pas met zekerheid weten als ik officieel op de hoogte gebracht ben door de overheid”, zegt Peter Depoorter.

Peter Depoorter van Rouwcentrum Depoorter uit de Burgemeester Vandenbogaerdelaan in Izegem is uiteraard tevreden dat er weer 50 mensen op de uitvaart van een geliefde mogen zijn. “Voor de families van de overledenen een hele opluchting”, zegt Peter. Al kreeg ik van de overheid zelf nog geen mail over hoe de vork precies in de steel zit”, zegt Peter. “Op het nieuws zei men 50 personen per uitvaart, in een krant lees ik 50 personen per uitvaart maar wel met een beperking van 1 persoon per 10 vierkante meter. In mijn aula ‘De Levensboom’ zouden er onder die voorwaarden maximum 28 mensen binnen kunnen. Afwachten dus tot we officieel ingelicht zijn en dat zal waarschijnlijk pas maandag zijn, de dag dat de versoepelingen ingaan.”

Marc en Stefaan van uitvaartzorg Snoeck.© (Foto FM)
Marc en Stefaan van uitvaartzorg Snoeck.© (Foto FM)

Marc Snoeck van Snoeck Uitvaartzorg in de Bellevuestraat in Izegem vindt de versoepelingen uiteraard ook een goede zaak. “Vooral voor de familie van een overledene”, zegt hij. “We hadden hier recent een uitvaart van iemand met 7 kinderen en heel wat kleinkinderen. Door die beperking van 15 per uitvaart mochten de kleinkinderen niet naar de afscheidsplechtigheid komen en dat was emotioneel zwaar voor de betrokken familie. In onze aula kunnen we, rekening houdend met 10 vierkante meter per persoon, meer dan 50 mensen toelaten. Maar we zullen ons uiteraard strikt aan dat aantal houden, zowel in ons funerarium als in de kerk. Corona is nog niet gedaan, het blijft opletten. En ik wil toch ook nog een keer zeggen dat ik het jammer vind dat uitvaartondernemers, die ganse dagen risico’s lopen om besmet te worden, niet prioritair gevaccineerd worden zoals de andere mensen uit de zorg.”

(IB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.