50 km fietsen én een vijfgangendiner degusteren: het kan voortaan in Tielt

We zien Ann Crevits (Poelbergsite), Ludovik Manivelle, Maria Debaets (Huis Maria/De Lekkerbek), Ronny Decock (De Botermarkt), schepen Bart Biebuyck en Celine D'Hulst van de toeristische dienst. © RDC
Redactie KW

De toeristische dienst van Tielt en de organisatie Happen en Trappen brengen een nieuwe toeristische formule op de Markt: 50 kilometer fietsen en tussendoor genieten van een vijfgangendiner.

“Je herkent wel die situatie: je gaat op restaurant voor een vijfgangendiner en tussen de gangen door is vervelen het enige wat je kunt doen”, klinkt het bij Ludovik Manivelle van de organisatie Happen en Trappen. “Dankzij onze nieuwe fietsroute kunnen we daar iets aan doen.”

Voor 35,5 euro kun je in vijf restaurantjes en bistro’s genieten van koffie, taart, voorgerecht, soep, hoofdgerecht en een dessert. Tussendoor moet je wel liefst 50 kilometer afmalen met de fiets. De route in het Tieltse start op de Markt van Tielt, loopt via de Baliekouter (Wakken) naar Oeselgem en Ruiselede om uiteindelijk te eindigen op de Poelberg.

Volgens de Tieltse schepen van Toerisme Bart Biebuyck (Open VLD) mikt de nieuwe Happen en Trappen-route op toeristen van buiten de regio. “We moeten onze troeven uitspelen en dankzij deze route kunnen we dat ook: genieten van mooi landschap en tussendoor ook de bourgondiër uithangen”, aldus de schepen.

Info en reserveringen via www.happenentrappen.be.

(RDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten