5 vragen aan Pascal Mestdagh, trainer van VK Dadizele

Pascal Mestdagh treft zijn ex-ploeg. © VDB
Redactie KW

VK Dadizele slikte op Boezinge zijn derde nederlaag op rij. Zondag speelt Daisel tegen WS Lauwe. Dat is de ex-ploeg van Pascal Mestdagh, waar hij als doelman zijn eerste ballen pakte en als trainer met twee titels zijn eerste strepen verdiende.

1. Nu zondag 2 februari speel tegen je ex-ploeg waar je in de heenronde met afgetekende 4-0-cijfers van verloor. Tuk op revanche?

“Met 4-0 kwamen we toen nog goed weg. Het was de voorbode van een tegenvallend seizoen. Het maakt mij niets uit of het tegen WS Lauwe of een andere ploeg is. Ik wil vooral winnen. Maar ik kan ook tegen mijn verlies. Tenminste als we er alles aan gedaan hebben. De jongste weken vielen mij zwaar. Tegen Wielsbeke en Poperinge zat ik met beschaamde wangen op de bank. Mijn spelers lieten het volledig afweten. Er stond geen ploeg op het veld. Het ontbrak ons aan gezonde agressiviteit. In voetbal begint en eindigt alles met een goede mentaliteit. Als dat goed zit, ben je al een eind weg.”

2. WS Lauwe heeft geen geheimen meer voor jou.

“White Star doet dat goed. Als we zondag willen winnen, zullen we uit een ander vaatje moeten tappen. Lauwe heeft een goede ploeg en heeft vooraan met De Rechter en Couckuyt jongens die het verschil kunnen maken en niet kijken op een inspanning.”

Er wachten ons nog tien weken om ons imago wat op te krikken

3. Komt het dit seizoen nog goed met VK Dadizele?

“Ik hoop het. We kunnen er uiteraard niet naast kijken dat we ruimschoots ons deel van de pech kregen. De Deygere, overgekomen van Oostnieuwkerke, moest in het middenveld onze draaischijf worden. Maar Stijn heeft nauwelijks gespeeld en is out voor de rest van het seizoen. Ook op Duyck kunnen we geen beroep meer doen, terwijl Demeyere het niet pikte dat hij op de bank belandde en sinds een tweetal weken zijn kat stuurt. Tijdens de week doe ik er alles aan om onze trein weer op de rails te krijgen.”

4. VK Dadizele werd als de gedoodverfde titelfavoriet naar voor geschoven.

“Dat hebben anderen gezegd. Als we ons niet binnen de kortste tijd herpakken, zullen we met lege handen eindigen. Er wachten ons nog tien weken om ons imago wat op te krikken.”

5. Gooi je het volgend seizoen over een andere boeg?

“Voor deze competitie hebben we gekozen voor ronkende namen. Mannen met talent en ervaring. Tot onze grote spijt stellen we vast dat het bij sommige op is. Ze missen die grinta om iedere week met opgestroopte mouwen in de clinch te gaan. Talent alleen is niet voldoende. Inzet en werkkracht zijn even belangrijk. Ons huiswerk voor volgend seizoen is bijna af. Deze keer hebben we gekozen voor jongens die nog goesting hebben.” (Fonzie)