5 redenen waarom Justine onze K3-favoriet is

Justine Vanhulle: “Ik voel dat ik wel nog wat aan mijn podiumprésence moet werken.” (foto VTM)
Redactie KW

Vanaf zaterdag gaan op VTM de studioshows van ‘K2 zoekt K3’ van start. Justine Vanhulle uit Assebroek is bij de laatste twaalf kandidaten die in aanmerking komen om de plaats van Klaasje in te nemen. Wij geven vijf redenen waarom ze volgens ons tot de favorieten mag worden gerekend.

Vanaf zaterdag is het zover: dan is het de laatste rechte lijn naar een nieuw K3-lid in het VTM-programma ‘K2 zoekt K3’, dat op zoek gaat naar een vervanger voor Klaasje. Tijdens een bootcamp in Watou werd het aantal kandidaten teruggeschroefd van vijftien naar twaalf. Eén van die twaalf is de 24-jarige Justine Vanhulle uit Assebroek: “Het is de derde keer dat ik voor een publiek sta, dus benieuwd wat dat wordt.”

Eerder al bekende Justine dat ze al haar hele leven lang fan van K3 is. Zelfs toen ze studeerde, organiseerde ze een heuse K3-avond op kot. Het repertoire heeft dan ook weinig geheimen voor Justine. “Ik heb nu serieus geoefend op het nummer dat ik nu moet brengen. Ik moet toegeven dat ik plots een fan girl werd, toen ik Hanne en Marthe voor het eerst zag. (lacht) Ik moet nu proberen om hen echt als collega’s te zien in deze wedstrijd. Dat vereist ook een zeker zelfvertrouwen, en ik voel dat ik daar nog niet helemaal ben.”

Tijdens de bootcamp stond er een kookactiviteit met een groep kinderen ingepland. Tot de grote verbazing van de kandidaten mochten die achteraf een ticket naar de liveshow uitdelen. Justine haalde de meeste stemmen. “Ik heb een halfbroer en halfzusje van 6 en 11 jaar, dus ik kan wel goed met kinderen overweg, ja. Ik heb mij toen erg geamuseerd, maar ik had de indruk dat iederéén een fijne tijd had met die kinderen. Dus ik kon het totaal niet inschatten en was dan ook erg verrast toen er velen mijn kant kozen. Ik vond het heel dubbel om gekozen te worden. Aan de ene kant was ik supergecharmeerd, maar aan de andere kant vond ik het jammer dat sommigen geen stem kregen. Bovendien zorgde het ook voor twijfels. Hadden Hanne en Marthe mij wel meegenomen naar de liveshows?”

Justine is net afgestudeerd in de richting revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit in Gent. Het grote voordeel is dat ze daar in aanraking komt met een brede doelgroep, van senioren tot kinderen. En naar eigen zeggen vindt ze het fijn om met alle leeftijdscategorieën te werken. Momenteel bekijkt ze nog welke richting ze uit wil met haar studies, maar haar focus ligt nu volledig op K3. “Ik zie me daar wel deel van uitmaken, ja. Hanne en Marthe heb ik nog niet veel alleen gesproken, maar ze zijn ook heel lief, spontaan en enthousiast achter de schermen. Ze spelen dus zeker geen rolletje of zo. Het zijn leeftijdsgenoten en het zouden best wel vriendinnen van mij kunnen zijn. Ja, die klik is er wel.”

“Ik voel dat ik wel nog wat aan mijn podiumpresence moet werken. Net als aan mijn zang. Dans zit vrij goed. Zingen bleef lang beperkt tot thuis in mijn kamer. Het is straks de derde keer dat ik voor een publiek sta, dus benieuwd wat dat wordt.” (lacht)

“Grappig, iemand merkte al op dat ik te volwassen leek om K3-lid te zijn. Ik mag misschien wel zelfzeker opkomen, maar ik heb wel flink wat zenuwen voor de studioshows. Toen ik de auditie opnieuw bekeek, zag ik dat vooral aan mijn ogen. Daar moet ik nog wat aan werken, dat loslaten op een podium. Ik ga ook vooral heel hard proberen te genieten, want misschien is het zaterdag wel de laatste keer dat ik een K3-nummer kan brengen in die setting…” (BV)

‘K2 zoekt K3’, op zaterdag 23 oktober om 19.55 uur op VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier