4AD reageert op verkiezingsuitslag met twee gratis concerten

Ahmed Roni. © ACK
Redactie KW

De verkiezingen van vorige zondag lieten 23 procent stemmen voor het Vlaams Belang optekenen. Muziekclub 4AD uit Diksmuide laat bij deze weten dat er ook andere visies zijn in onze stad, waar men wél verder kijkt dan stads- en staatsgrenzen.

“Als bewijs hiervan zet 4AD op vrijdag 31 mei de deuren wagenwijd open voor twee concerten die duidelijk maken waarvoor Muziekclub 4AD staat: een huis waar diversiteit zegeviert, zoals het altijd al is geweest”, vertelt Patrick Smagghe van 4AD. ” Eind 2016 gaven we ons podium volledig over aan iemand op de vlucht, zoekend naar geluk: de Koerdische topmuzikant Ahmed Roni. We verwelkomen hem vrijdag met open armen voor de tweede maal op ons podium. Daarna treedt AGO! Benin Brass voor u aan: een fantastische neo-fanfare met negen topmusici uit het West-Afrikaanse Benin én Brussel. Je zal moeilijk anders kunnen dan toegeven aan de glimlach en de energie die deze multiculturele groep live zal uitdelen. Ontsnap in 4AD en proef van een wereld waarin de kracht van muziek mensen samenbrengt en verschillen teniet doet. Een wereld waarin hoop en liefde geen utopie zijn. Wij zetten onze deuren speciaal voor dit internationaal dansfeest wagenwijd open. Iedereen, met nadruk op écht iedereen, mag gratis onze concertzaal betreden.”

Wie een ticket kocht wordt de avond zelf vergoed met een concertwaardebon. Deze concerten zijn volledig gratis op vrijdag 31 mei, deuren om 20 uur, eerste concert om 20.30 uur.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier