48ste Vierdaagse van de IJzer op gang getrapt in Oostduinkerke

Verspreid over de voormiddag gingen de wandelaars vandaag van start in Oostduinkerke. © PBK
Redactie KW

In Oostduinkerke is dinsdagochtend het startschot gegeven van de 48ste editie van de Vierdaagse van de IJzer. Zo’n 6.600 wandelaars hadden zich vooraf ingeschreven.

Door corona kon de editie van vorig jaar niet doorgaan en ook nu zijn er nog beperkende maatregelen. Zo is een massastart dit jaar niet aan de orde en wordt er op verschillende tijdstippen gestart. De eerste groep ging dinsdagmorgen om 7.30 uur van start in de Tepelhoornstraat in Oostduinkerke. Nadien kon er nog om het half uur gestart worden. Zondagavond werden de voorinschrijvingen afgesloten en toen stond de teller al op 6.600 deelnemers, zo’n 1.500 meer dan tijdens de vorige editie in 2019. Ook vandaag kon er ter plaatse nog ingeschreven worden.

Wandelaars, die uit acht verschillende landen komen, kunnen kiezen tussen vier verschillende afstanden: 8, 16, 24 en 32 kilometer. Vandaag wordt er vanuit Oostduinkerke gewandeld via Doornpanne, Hoge Blekker, Wulpen en provinciedomein Koolhofput in Nieuwpoort. Woensdag wordt er in en rond Diksmuide gewandeld, donderdag in Poperinge en vrijdag eindigt de Vierdaagse traditioneel in Ieper, waar gestart wordt aan de Lakenhalle. Er vinden gedurende deze vier dagen ook een tiental herdenkingsplechtigheden plaats. Aan de wandelaars wordt gevraagd om een mondmasker te dragen in de zones die daarvoor aangeduid zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier