48 nieuwe appartementen, groen en speelzone op site Dumont-Wyckhuyse in Roeselare

Redactie KW

De Mandel zal 48 sociale huurappartementen op de hoek van de Ardooisesteenweg en Mandellaan in Roeselare bouwen. Dit project is gelegen in het centrum en op wandelafstand van het station.

De voormalige industriële site op het terrein Dumont-Wyckhuyse werd al eerder omgetoverd tot een pop-upspeelzone. Nu zal er plaatsgemaakt worden voor een groene wijk met een divers woningaanbod. De Roeselaarse architect B2Ai streefde naar een energiezuinig ontwerp en daarom is er een centrale stookplaats voorzien en een plaatselijk warmtenet naar de andere twee gebouwen. Hij tekende bovendien een uniek ontwerp, dat zowel qua vorm als qua materialisatie een moderne eyecatcher zal worden. Tussen de gebouwen wordt een nieuw woonerf aangelegd met zo veel mogelijk groenaanleg. Naast groen met enkele zitbanken is er ook een speelzone voorzien met hoofdzakelijk natuurlijke houten speeltoestellen. Een ondergrondse parkeervoorziening is reeds aanwezig op het perceel daarnaast. “In de appartementen is er keuze uit een of twee slaapkamers. Dus we richten ons vooral op koppels of alleenstaanden”, zegt Hilde Smits, diensthoofd bouwprojecten. Twee appartementsgebouwen bestaan uit vijf bouwlagen en de derde uit zes. Ze beschikken allemaal over een lift.

De Mandel is van plan om dit najaar met de infrastructuur van start te gaan. De bouw zelf zal waarschijnlijk in de tweede helft van 2022 beginnen. (SM)

Meer informatie vind je op www.demandel.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.