47ste editie van Vierdaagse van de IJzer voorgesteld

© ED
Redactie KW

In het Westfront Nieuwpoort werd maandag de 47ste editie van de Vierdaagse van de IJzer voorgesteld. Er was een ruime belangstelling van militaire en gemeentelijke vertegenwoordigers evenals een aantal sponsoren.

De openingsplechtigheid vindt plaats op maandag 19 augustus te Oostduinkerke. De organisatie van deze vierdaagse wandeltocht is in handen van het Bataljon Artillerie, dat zowel in Nieuwpoort als in Brasschaat nabij Antwerpen is gelegerd. Het welkomstwoordje was voor de gastheer, burgemeester Geert Vanden Broucke. Aansluitend werd het woord gegeven aan de voorzitter van het Organiserend Comité, Fregatkapitein Stafbrevethouder Philippe De Cock. Hij bedankte iedereen die aan het welslagen van de Vierdaagse meewerkt. Adjudant-chef Jef Verstraete, parcoursbouwer, gaf een overzicht van de vorige editie.

Vervolgens was het de beurt aan directeur van de Vierdaagse, en hoofd van het Uitvoerend Comité, adjudant-majoor Bart Eggermont: “Net zoals de voorbije 46 edities bieden we dit jaar weer een vat vol wandelplezier aan. Verdeeld over 4 dagen met telkens 4 afstanden zorgen we voor een 280-tal km aan parcours doorheen de mooie Westhoek. Traditioneel wandelen we rond Koksijde en Nieuwpoort op de eerste dag, rond Diksmuide op de tweede dag, rond Poperinge op de derde dag en sluiten we af in Ieper. Er zijn twee nieuwtjes, met op dag 1 in Oostduinkerke een speciaal parcours gekoppeld aan de 16 km en wat de mars van de recruten genoemd wordt. Daar kunnen de jongeren tussen 16 en 23 jaar kennis maken met wat Defensie van onze jeugd verwacht. Op dag vier in Heuvelland kan op de Kemmelberg opnieuw door de ondergrondse commandbunker gewandeld worden. Momenteel zijn er al een kleine 1800 wandelaars reeds ingeschreven voor de Vierdaagse. Dit is iets hoger dan rond dezelfde periode vorig jaar.”

(ED)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier