46 bewoners testen positief op corona in Komens rusthuis l’Orée du Bois

Het rusthuis l’Orée du Bois.© CLL
Het rusthuis l’Orée du Bois.© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

In het Komense rusthuis l’Orée du Bois werden niet minder dan 46 bewoners positief getest op het coronavirus. De cohortafdeling werd onmiddellijk geopend en ook de steun van defensie werd gevraagd.

Het is al voor de tweede keer dat het rusthuis hard door het virus wordt getroffen. Het klopt inderdaad dat er van de 125 bewoners 46 positief werden getest”, laat woordvoerder Jannes Verheyen weten. “Al wens ik wel te verduidelijken dat geen enkel van de positief geteste personen naar het ziekenhuis moest worden overgebracht. Allen kunnen ze in het rusthuis blijven wonen, zij het dan met aangepaste veiligheidsmaatregelen.”

Grote verhuis

Vanuit de gemeente werd de hulp gevraagd van defensie om de situatie te kunnen beheersen. “Een logische maar broodnodige stap”, verduidelijkt Jannes. “Van zodra de besmettingen werden vastgesteld, hebben we niet alleen de overheden op de hoogte gebracht, maar zijn we ook meteen begonnen met het herinrichten van de cohortafdeling. Uiteindelijk komt het erop neer dat we het rusthuis in twee gaan splitsen. Zowel mensen als meubels moeten worden verhuisd en daarvoor is logistieke expertise nodig. Defensie kan deze expertise bieden, dus vroeg de burgemeester hun steun. Het dossier werd ondertussen bekeken maar we kregen nog geen reactie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier