41 verenigingen en 250 mensen werken in Lichtervelde aan ‘Het Frontparadijs’

De Burgersgilde, De Zwaan en de heemkundige kring werken samen aan Het Frontparadijs. © Foto Kurt
Redactie KW

Liefst 41 verenigingen, goed voor 250 mensen, werken mee aan ‘Het Frontparadijs’ in Lichtervelde. De cultuurfietstocht vindt plaats in september, maar de kaartverkoop gaat zaterdag van start. De organisatoren rekenen op 1.300 bezoekers.

‘Het Frontparadijs’ is een groots project, opgezet door de heemkundige kring van Lichtervelde en de twee – vroeger rivaliserende – cultuurverenigingen: De Burgersgilde en De Zwaan. De cultuurfietstocht wordt geregisseerd door Bart Cafmeyer, het scenario komt van Benedict Wydooghe.

De schrik der Duitsers

De titel van het project komt van het gelijknamige boek van Michiel Hendryckx, over de Duitse decadentie in Gent tijdens de Eerste Wereldoorlog. “Wat in Gent gebeurde, moet in Lichtervelde ook hebben plaatsgevonden”, aldus Benedict. Ook de schrik der Duitsers Arthur Naeyaert, die tijdens de Eerste Wereldoorlog in onze streken vertoefde, is een belangrijke figuur in de vertelling die het publiek inzicht moet bieden in het leven in Lichtervelde ten tijde van WOI.

Vuurwerk!

Elke voorstelling duurt vier uur en doet verschillende locaties in Lichtervelde aan. Onder meer Cinema De Keizer, zaal De Zwaan, de site Vancoillie en het stationsplein spelen een rol in het verhaal. Er zijn voorstellingen op 9, 10, 16 en 17 september. Deelnemen kost 25 euro, vijf consumpties en een slotfeest – met vuurwerk – aan het station inbegrepen. Voor tickets kan je op zaterdag 20 mei, van 9 tot 14 uur, terecht in café De Boksneuze op de Statieplaats.

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier