41.000 euro Vlaamse subsidie voor radio door en voor kwetsbare jongeren in Brugge

Brugs burgemeester De fauw, Brugs parlementslid Demon en minister Dalle brachten een bezoek aan Radio Binnenstad. © PDV
Redactie KW

Vlaams minister van Jeugd en Media Benjamin Dalle kwam vandaag samen met Brugs burgemeester Dirk De fauw het project Radio Binnenstad bezoeken. Het project brengt kwetsbare jongeren in contact met elkaar en hun omgeving door het maken van radio.

Radio Binnenstad is een samenwerking tussen vzw Binnenstad, een in Brugge gevestigde non-profit organisatie voor jeugdhulp, de participatieve kunstpraktijk vzw De Batterie en Villa Bota, het medialab van jongerencultuurcentrum Het Entrepot in Brugge.

Opzet van het initiatief is de kwetsbare jongeren die geplaatst zijn bij vzw Binnenstad in contact te brengen met elkaar en hun omgeving. Dat doen ze door het maken van radio, een laagdrempelig en toegankelijk medium dat toch tot de verbeelding blijft spreken.

De jongeren krijgen hierbij begeleiding van een medewerker van Villa Bota, de werking die intussen een pak ervaring heeft opgebouwd in het maken van radio. Ze worden de juiste skills bijgebracht om een radioprogramma te ontwikkelen. De radioprogramma’s worden gemaakt op de frequentie van Villa Bota in zullen in heel Brugge te horen zijn.

Generatie veerkracht

De partners in het project dienden een aanvraag voor Vlaamse subsidies in én kregen ook een gunstig antwoord van Vlaams minister van Jeugd en Media Benjamin Dalle (CD&V). De middelen komen uit het actieplan Vlaamse Veerkracht dat door de Vlaamse regering werd opgericht om kinderen en jongeren tijdens de coronacrisis, waardoor ze het heel erg moeilijk hebben, beter te ondersteunen.

Eén van de speerpunten in het plan is een projectoproep van 2,1 miljoen euro waarbij vzw’s projecten kunnen indienen om in dit kader te werken: www.generatieveerkracht.be. Het project Radio Binnenstad ontvangt hieruit van de Vlaamse Overheid een subsidie van 41.000 euro.

Tik Tak of Tik Tok

Minister Dalle kwam het project samen met Brugs burgemeester Dirk De fauw en Brugs parlementslid en schepen Franky Demon (beiden CD&V) bezoeken. Minister en burgemeester werden direct in een radiotalkshow ondergedompeld en kregen door de radiomakende jongeren allerlei vragen voorgeschoteld. Die waren bijzonder actueel van aard en gingen onder meer over de recente problemen, met uit de hand lopende verbale ruzies op het kanaal You Tube.

Ook het bijzonder populaire medium TikTok kwam aan bod. In een verspreking had burgemeester De fauw het over Tik Tak, tot hilariteit van de aanwezige jongeren én minister Dalle, die hem al vlug verbeterde. (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier