402 wandelaars voor Juul in Anzegem

Vooraan herkennen we v.l.n.r. Emiel Vansteenbrugge, Juul Vansteenbrugge, papa Sam Vansteenbrugge, mede-organisator Wout Colman en mama Karla Van Coppenolle. Op de tweede rij zien we de organisatoren Wim Depraetere, Jan Vandendriessche, Marten Vanden Berghe en Veerle Veys. © XC
Redactie KW

Met meer dan 400 kwamen de Anzegemnaren opdagen voor de benefietwandeling voor Juul. De 17-jarige, die nog trapte bij SV Anzegem en leider is bij Chiro Anzegem, kampt met klierkanker. Als steun sloegen de voetbalploeg en jeugdbeweging de handen in elkaar met een heuse benefiet als resultaat.

“We zijn heel blij met de opkomst, we hadden gerekend op 150 à 200 wandelaars. We zijn volledig verrast door de massale opkomst. Het was een gezellige avond, de familie heeft er heel veel aan gehad, hebben we gehoord. Een hele mooie combinatie, Chiro, voetbal, oud en jong “, vertelt Jan Vandendriessche (55), jeugdcoördinator van SV Anzegem en één van de organisatoren. Ook Juul Vansteenbrugge liep samen met zijn familie mee. Hij liet weten het heel leuk te vinden dat er zoveel steun is voor hem.

De wandeling startte aan het Anzegemse voetbalplein ‘De 3 kaven’ en liep langs het Chiroheem van Anzegem, waar de wandelaars soep kregen, langs het kasteel terug naar het voetbalplein. Daar kregen de wandelaars een broodje met een braadworst. In de wandeling liepen ook enkele politici mee zoals burgemeester Gino Devogelaere, eerste schepen Johan Delrue, schepen Anja Desmet en schepen Yannick Ducatteeuw. Het gezin Vansteenbrugge liep vooraan tijdens de wandeling, Juul met zijn drie boers, vader en moeder. De opbrengst van de steunkaarten is nog niet geteld, maar zal integraal doorgestort worden naar het Kinderkankerfonds.

(XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier