40 waterzuiveringsinstallaties voor Beernemse landelijke huizen

© AVH
© AVH
Arno Van Haverbeke

Het Beernemse gemeentebestuur investeert maar liefst een derde van haar budget, zo’n 10,5 miljoen euro in totaal, in waterzuivering. Binnenkort plaatst de gemeente 40 individuele zuiveringsinstallaties bij landelijke woningen.

Volgens schepen Claudio Saelens (CD&V), bevoegd voor integraal waterbeheer, komt in landelijke gebieden waar woningen verspreid staan geen riolering. “Daar worden IBA’s of Individuele behandelingsinstallaties voor afvalwater geplaatst. Uniek is dat Beernem die kosten helemaal op zich neemt. Het gaat vlug om een 8.000 euro per installatie.”

“In totaal moeten er 432 IBA’s geplaatst worden”, vult schepen van Milieu Jan Vanassche (Groen) aan. “Tot op heden zijn er een 130 tal IBA’s geplaatst. Kwetsbare gebieden op het vlak van milieu, komen het eerst aan bod.” Binnenkort worden nog 40 bijkomende installaties geplaatst. De installaties komen in de omgeving van de Beelkens, Hulstlo, Noendreef, Torenweg, Miseriestraat, en dan nog enkele in het Blommeke en de Danegemstaat. De bewoners zullen binnenkort gecontacteerd worden. (AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.