40-tal leden van Animal Rights voert in Tielt actie tegen uitbreiding slachthuis

Animal Rights voerde actie aan Debra-Meat tegen de uitbreidingsplannen.© foto TVW
Animal Rights voerde actie aan Debra-Meat tegen de uitbreidingsplannen.© foto TVW
Redactie KW

Alles verliep rustig aan het slachthuis Debra-Meat. De politie hield een oogje in het zeil. Animal Rights kondigt voor juni al een nieuwe demonstratie aan.

Volgens afspraak met het stadsbestuur en de ordediensten stelden de actievoerders zich op aan de inrit van het slachthuis ter hoogte van de Wingensesteenweg. Het zint Animal Rights niet dat het Tieltse slachthuis zijn uitbreidingsplannen van onder het stof heeft gehaald. Debra-Meat hengelt net als enkele jaren geleden naar een vergunning om de slachtcapaciteit uit te breiden van 1,5 miljoen tot 2,4 miljoen varkens per jaar. “Onbespreekbaar voor ons, want nu al worden er 650 dieren per uur geslacht”, zegt Els Van Campenhout van Animal Rights.

Haar organisatie dient bezwaar in tegen de plannen. “Aangezien het openbaar onderzoek, dat deel uitmaakt van de vergunningsaanvraag, maar loopt tot 27 maart vonden we het belangrijk om hier nu al te zijn, maar in juni komen we zeker terug.”

Normaal heeft Animal Rights de gewoonte om vrachtwagens die de dieren aanvoeren even te doen stoppen, maar op de inrit van het bedrijf kreeg men daarvoor geen toestemming. Het verkeer op de Wingensesteenweg ondervond amper hinder van de actie. (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.