40 ploegen doen gooi naar de kubb-titel bij DK De Smisse

De bestuursleden met v.l.n.r. schatbewaarder en secretariaatsmedewerker Kevin Deloose, secretaris Jan Vanneste en voorzitter Marnix Deloose. Christophe Neirynck ontbreekt op de foto. © EDB
Redactie KW

DK De Smisse, de kubb-ploeg die ontstond in De Smisse in Bellegem en ondertussen haar lokaal heeft in café Tombroekstatie in Rollegem, pakt op zaterdag 15 juni opnieuw uit met een kubb-tornooi. Op de terreinen van Don Bosco in de Don Boscolaan in Kortrijk doen 40 ploegen mee aan het tornooi.

Op zaterdag 15 juni organiseert DK De Smisse opnieuw een recreatief kubb-tornooi. “We leggen de nadruk op variatie in de ploegen. Zo is er een ideale mix van beginnende ploegen, recreanten en betere ploegen. Er zijn vooral ploegen uit de streek ingeschreven”, zegt voorzitter Marnix Deloose. “Hier in onze streek zijn er vooral recreatieve tornooien. Elders is de sport al veel meer ingeburgerd. Wij vinden het wel fijn dat we iedereen de kans kunnen bieden om deel te nemen.”

Picon en wafels

Het tornooi die DK De Smisse organiseert is het tiende op rij. “We bestaan elf jaar. Ons eerste tornooi vond tien jaar geleden plaats in de tuin van De Steenlander en het tweede jaar trokken we naar de tuin van Johan Coulembier. Daarna trokken we naar Don Bosco, waar we nog altijd het tornooi organiseren. Twee ploegen nemen al deel van bij de start: de kookploeg van Rollegem en de Mirakelkubbers van Waregem. Er worden acht wedstrijdjes van één set gespeeld om dan de ploegen te verdelen in drie categorieën die ‘s namiddags tegen hun eigen niveau uitkomen in de achtste, kwart- en halve finale en uiteindelijk de finale spelen.” “Kubben is een niet te onderschatten sport”, stelt schatbewaarder Kevin Deloose. “Als je het een hele dag doet, heb je veel stappen gezet, al valt het niet echt op.”

DK De Smisse probeert het hele tornooi te runnen met het bestuur en vijf tot zes helpers. “Veel van onze clubleden vormen met recreanten een ploeg die deelneemt aan het tornooi. Wij staan ook gekend voor de gratis toegang, picon in de voormiddag, kinderanimatie met een springkasteel, ‘s middags pasta en belegde broodjes en onze Brusselse wafels die Marnix’ echtgenote ‘s namiddags bakt”, aldus secretaris Jan Vanneste. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier