71 leerlingen Pegasus ziek na eten broodjes en pastasalade

© JRO
© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In GO! Atheneum Pegasus in Oostende zijn dinsdag een 40-tal leerlingen en enkele directieleden ziek geworden. Vermoedelijk ligt de oorzaak bij een externe broodjeszaak. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) onderzoekt de zaak. Inmiddels is het aantal zieke leerlingen opgelopen tot 71.

40 leerlingen van de school kregen dinsdag te kampen met maagklachten en moesten daarbij overgeven. De eerste symptomen staken de kop op na het middageten.

“Wij hebben een externe broodjeszaak die onze leerlingen van broodjes voorziet over de middag”, vertelt Chris Vandecasteele, algemeen directeur van scholengroep Stroom.

Broodjes?

“Na het eten zijn enkele leerlingen ziek geworden. Daarop hebben we meteen een procedure opgestart waarbij het FAVV werd ingelicht. Of het effectief aan de broodjes ligt wordt momenteel door het FAVV nog onderzocht.”

“Er zijn ook enkele kinderen die buiten de school zelf hun broodje halen om te eten. Alle ouders worden nu ingelicht om hun zoon of dochter in de gaten te houden.” De directeur van de school meldde woensdagmiddag dat inmiddels al 71 leerlingen ziek zijn geworden.

Voor de school komt het op een slecht moment. Ze staan aan de vooravond van de start van de proefwerken. De school laat weten dat de proefwerken gewoon doorgaan en dat de leerlingen die ziek zijn, uitstel krijgen en hun proefwerk op een later tijdstip mogen maken.

Onderzoek FAVV

Hélène Bonte, perswoordvoerder bij het FAVV, bevestigt. “Woensdagmorgen werden wij op de hoogte gebracht van een mogelijke voedselvergiftiging. We zijn meteen een onderzoek gestart waarbij we stalen gaan nemen van de etensresten. Daarnaast zijn we ook een hygiëneonderzoek gestart bij zowel de school als bij de leverancier.”

“De medewerking van alle betrokken partijen verloopt goed en we doen er alles aan om zo snel mogelijk de resultaten van dat onderzoek te hebben. Daarbij werken we nauw samen met het Agentschap Zorg en Gezondheid. We hopen dat de leerlingen snel herstellen”, aldus Bonte.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier