40 jaar na ‘Living Room’ heeft Red Zebra-zanger Peter Slabbynck eigen plein

Nico Blontrock, Dirk De fauw en Peter Slabbynck. © Davy Coghe
Redactie KW

“Exact een jaar geleden doopten we het pleintje dat toegang verschaft tot de Biekorf Theaterzaal om tot het Lara Taveirneplein, verwijzend naar de bekende Brugse auteur. Nu geven we deze plek een nieuwe naam die refereert aan een persoon met naam en faam in de Brugse culturele wereld en dat is deze keer Peter Slabbynck, boegbeeld van Red Zebra”, sprak schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V).

In 2020 zal het precies 40 jaar geleden zijn dat Red Zebra ‘I can’t live in a Living Room’ uitbracht. De tekst van deze Belpop-klassieker werd integraal geschreven door zanger Peter Slabbynck. Tot op vandaag geldt dit nummer als één van de (live)prijsbeesten van voornoemde Brugse band. De renommée van ‘Living Room’ reikt veel verder dan hun aanhang. Ook op fuiven in heel Vlaanderen blijft het een song die dansvloeren doet vollopen.

In programma Cultuurcentrum

Daarom doopt het Cultuurcentrum Brugge het pleintje dat toegang heeft tot de Biekorf Theaterzaal een jaar lang om tot Peter Slabbynckplein. “Peter en bij uitbreiding heel Red Zebra zullen dit seizoen regelmatig opduiken in het programma van het Cultuurcentrum”, aldus Peter Roose, programmator van het Cultuurcentrum Brugge.

(lees verder onder de foto)

In 2020 zal het precies 40 jaar geleden zijn dat Red Zebra 'I can't live in a Living Room' uitbracht.
In 2020 zal het precies 40 jaar geleden zijn dat Red Zebra ‘I can’t live in a Living Room’ uitbracht.© Davy Coghe

Om naar uit te kijken is alvast het optreden van Red Zebra op zaterdag 18 april 2020 in de Brugse Magdalenazaal tijdens de tweede Brugotta Club van het cultuurseizoen. Die dag headlinet het vijftal een concertavond waar ook de twee dames van Alk-A-Line (Laurence Castelain van Flesh & Fell en Sandra Hagenaar van Fifty Foot Combo) en De Brassers van de partij zullen zijn. Deze Limburgers scoorden vier decennia geleden met ‘En toen was er niets meer’ net als hun vrienden van Red Zebra een Vlaamse culthit die geworteld is in de new wave- en post punktraditie, muziekgenres die begin jaren ’80 goede sier maakten. (SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier