40.000 bezoekers voor 172e Waregem Koerse op zonovergoten Hippodroom

Naar jaarlijkse traditie kon Waregem Koerse rekenen op schitterend weer. Zo goed zelfs dat enkele dagen vooraf een hitteplan aangekondigd werd door de organisatie. De organisatie voorzag ook voldoende medische bijstand. Een leger Rode Kruismedewerkers waren klaar om alle kwaaltjes te bestrijden. Liefst 40.000 bezoekers tekenden present.

© GDC

De 172e editie van Waregem Koerse werd op gang getrapt door de ‘Future Champions’ in de pony race. De toekomstige talenten binnen de paardensport bleken ook een echte blikvanger te zijn. Dit was trouwens niet de eerste nieuwigheid op deze editie. Ook de ‘Pro-Amateur Horse Race For Charity’ was een nieuw onderdeel van de namiddag. Professionele jockeys deelden hun zitje in de span met een bekende vlaming of figuur uit de paardensport en streden voor het goede doel. Stefanie Robberecht en haar jockey Kristof Depuydt gingen aan de haal met de eerste prijs en zamelden op die manier 2000 euro binnen voor Rode Neuzendag. Andere aandachtstrekkers binnen het deelnemersveld waren Mathias Coppens en Justine De Jonckheere.

Het hoogtepunt van de namiddag moest uiteraard de ‘ING Grand Steeple-chase’ worden. Olivier Jouin reed hierin met Calisco De Kerser als eerste over de meet. Hij bezorgde hiermee trainer en eigenaar Patrice Quinton een negende overwinning op Waregem Koerse. Die mag tevreden huiswaarts keren met 50 000 euro prijzengeld onder de arm.

De organisatie blikt terug op een heel geslaagde editie. “De warmte was een factor die ons stress bezorgde, maar we hebben de goede maatregelen getroffen. Ik ben daarnet even gaan polsen bij het Rode Kruis en er waren nog geen ernstige zaken te melden“, duidt voorzitter Philippe Casier.

40.000 bezoekers voor 172e Waregem Koerse op zonovergoten Hippodroom
© GDC

De aanwezige professor dierengeneeskunde bevestigt overigens dat het ook voor de paarden een hele veilige Waregem Koerse is geweest. “Op een paar hechtingen en een stressfactuur na hebben we alle paarden gezond kunnen wegsturen van onze controle. De organisatie heeft alles in het werk gesteld om de piste in goede staat te houden en ik ben blij te kunnen melden dat ze er absoluut in geslaagd zijn. Ook de eigenaars van de paarden zetten het belang van hun paard voorop. De jockeys weten dat wanneer een paard het tempo niet kan volgen, ze hiernaar moeten luisteren en het zeker niet forceren.”

Bram Vandewalle, algemeen directeur, beaamt het belang van de paarden. “Tom Ryckewaert, van wie we nog niet lang geleden afscheid hebben moeten nemen, droeg het paardenwelzijn zeer hoog in het vaandel. We wilden deze editie koste wat het kost goeden veilig laten verlopen als eerbetoon voor hem. Ik ben dus uitermate tevreden te kunnen zeggen dat we dit voor Tom hebben kunnen doen.”

Bekijk hier ook een fotospecial van Waregem Koerse.

(GDC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.