38-jarige arbeider sterft onder stapel spaanderplaten bij Unilin

De vestiging van Unilin in Desselgem, waar het arbeidsongeval gebeurde. © PNW
Philippe Verhaest

Bij het isolatieplatenbedrijf Unilin in de Waregemse deelgemeente Desselgem is afgelopen nacht een arbeider om het leven gekomen. Hij kwam onder een lading spaanderplaten terecht. De man overleefde de impact niet.

De feiten speelden zich af rond 3.30 uur. Het slachtoffer (38, afkomstig uit Ronse) was als uitzendkracht bij het bedrijf actief en was samen met een collega aan het werk. Die was bezig met een heftruck een stapel spaanderplaten te verplaatsen. Een palet is van de heftruck geschoven en kwam op het hoofd van de Ronsenaar terecht. Hij overleefde de impact van de lading niet en kwam ter plekke om het leven. De interne EHBO-ploeg probeerde de man nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

Momenteel voert het arbeidsauditoraat Gent, afdeling West-Vlaanderen, een onderzoek uit. Er werd onder andere een wetsdokter en een technische deskundige aangesteld om de precieze oorzaak te achterhalen. Ook de inspectiedienst Toezicht Welzijn op het Werk onderzoekt de zaak en gaat na of er inbreuken waren op de welzijnswet en voorschriften rond arbeidsveiligheid.

Bij Unilin wordt aangeslagen gereageerd. “Dit is een drama”, zegt directeur Lieven Malfait. “Het slachtoffer werkte vijf maanden bij ons. Hij laat een vrouw en twee kinderen achter. Voor hen is dit verschrikkelijk. De politie heeft vannacht de nodige vaststellingen gedaan en het bedrijf daarna vrijgegeven. Toch hebben wij beslist om de ochtendploeg niet te laten starten. De medewerkers die hier vanmorgen aankwamen, werden natuurlijk direct met de feiten geconfronteerd. We hebben iedereen de nodige uitleg gegeven en er is ook psychologische bijstand voorzien voor wie dat nodig heeft”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier