38 bijkomende covidbesmettingen bij Zorg Kortrijk

Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Bij de bewoners van de zorgcentra van Zorg Kortrijk werden woensdagmorgen 38 bijkomende coronabesmettingen vastgesteld, drie in wzc De Weister in Aalbeke en 35 in wzc Ter Melle in Heule.

Woensdagmorgen kreeg men bij Zorg Kortrijk de uitslag van de covid-19-testen die bij alle bewoners afgenomen werden. Daarbij werd onder meer een grote uitbraak in woonzorgcentrum Ter Melle in Heule vastgesteld, met 35 bijkomende besmettingen.

Onder hen worden er twee mensen gehospitaliseerd. Alles wordt woensdag in gereedheid gemaakt om er een nieuwe cohortafdeling op te starten.

Alle bezoek verboden

Van de 31 bewoners van Zorg Kortrijk die momenteel op de cohortafdeling van wzc Sint-Jozef in Kortrijk verblijven, zijn er 20 mensen van Ter Melle. Dat betekent dat er momenteel 55 bewoners van wzc Ter Melle besmet zijn. Dat is meer dan de helft van de bewoners.

“We zien ons ook genoodzaakt om tijdelijk de deuren van wzc Ter Melle te sluiten voor alle bezoek”, aldus schepen Philippe De Coene. “Vanaf morgen sluiten we ook dagcentrum De Kolleblomme in Heule.”

De schepen merkt dat de intensiteit van corona nu minstens zo hevig is als tijdens de eerste golf. Tijdens de eerste golf waren er maximaal 24 mensen gelijktijdig op de covid-19-afdeling. Voorlopig zijn er binnen Zorg Kortrijk 31 mensen op de covidafdeling in Sint-Jozef, en daar komen er met 35 besmettingen in Ter Melle en 3 in De Weister vandaag nog 36 mensen bij, want er worden er ook twee opgenomen in het ziekenhuis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier