37-jarige hulptrainer van SK Torhout zakt in Snaaskerke in elkaar na looptochtje

© Johan Sabbe
Redactie KW

Kurt Finaut, 37 jaar oud en vader van twee kinderen, is gisteravond onverwacht overleden, op enkele meters van zijn eigen voordeur.

De man was na zijn dagtaak nog even gaan joggen en is bij het terugkeren onwel geworden. Vlakbij zijn eigen woning in Snaaskerke zakte hij in elkaar. Er kon geen hulp meer baten. Kurt Finaut was getrouwd en vader van twee jonge kinderen. De oudste van de twee speelt bij de jeugd van KV Oostende.

Sinds een kleine vijf jaar was Kurt Finaut ook aan de slag als hulptrainer bij SK Torhout, altijd aan de zijde van Eddy Makelberghe. Bij de Torhoutse voetbalclub was de schok gisteravond erg groot toen het nieuws hen bereikte. “Je gelooft zoiets in eerste instantie niet”, zucht secretaris Stephan De Pessemier. “Een man van 37 jaar, die zomaar ineen zakt? Ik kon mijn oren niet geloven.”

Kurt Finaut lag goed in de groep, weet de secretaris ook. “Hij was altijd erg geëngageerd, en die inzet werd gewaardeerd door de familie van SK Torhout. Hij kende ook zijn plaats als T2 naast de hoofdtrainer. Ja, Kurt was hier een graag geziene kracht.”

Al tweede T2 die jong sterft

Voor SK Torhout, dat na dit seizoen hoe dan ook de handdoek in de ring zou gooien, is het de tweede T2 die veel te vroeg het leven laat. In 2009 werd Danny Sinnaeve dood in zijn zetel aangetroffen in Wijnendale. De graag geziene postbode was toen ook amper 47 jaar.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier