37 jaar oude tribunes Lange Munte vervangen door nieuwe exemplaren

An Vandersteene schepen van sport, stad Kortrijk en Jeroen Debaveye, sportbeheerder Sportcampus Lange Munte © Philip Vanderstichele
Redactie KW

De stad Kortrijk heeft nieuwe tribunes geïnstalleerd in de topsporthal van Sportcampus Lange Munte. “Lange Munte mag zich nu terecht één van de meest functionele sportcentra in Vlaanderen noemen”, klinkt het bij bevoegd schepen An Vandersteene.

De Sportcampus Lange Munt telt vijf grote indoor sportzalen. De nieuwere zalen hadden al functionele tribunes, een vaste tribune die plaats biedt aan zo’n 700 personen en een uitschuifbare tribune waarop ongeveer 1.800 mensen kunnen plaatsnemen. In de oudere zaalgedeeltes 3,4 en 5 waren de logge tribunes al een tijdje in onbruik geraakt. Die zitjes, die dateren van 1980, worden nu vervangen door nieuwe, eigentijdse tribunes vlot verplaatst kunnen worden.

De capaciteit van de extra nieuwe tribunes bedraagt een kleine 370 plaatsen. Interessant is dat deze opdeelbaar is in vier kleinere segmenten van telkens 92 plaatsen. Deze splitsing is belangrijk bij tornooien, belangrijke wedstrijden en specifieke elementen. Voor de reguliere basket- en volleybalcompetities in de Lange Munte zullen deze tribunes volgens de stad alvast het zitcomfort voor de supporters garanderen.

Trots

“Wij zijn blij om de vele sportverenigingen die vragende partij waren dit te kunnen aanbieden”, stelt schepen van Sport An Vandersteene (N-VA). Eerst was er de belangrijke investering van nieuwe parketvloeren in de oude zaalgedeeltes. Op die manier optimliseerden we de sportspecifieke randvoorwaarden. Nu zijn ook de behoeften inzake kijkcomfort optimaal ingevuld. De Sportcampus Lange Munte mag zich nu terecht één van de mooiste en meest functionele sportcentra noemen in Vlaanderen. Hier moeten we trots op zijn.”

De investering betekent een kostenplaatsje van 131.572 euro, BTW inbegrepen, een kost die volledig gedragen wordt door de stedelijke vzw Sportplus. Met deze bijdrage wil de vzw Sportplus andermaal sterke impulsen geven aan het sportverenigingsleven van Kortrijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier