37 familieleden organiseren concert in Beveren-Leie

Op 22 en 23 december organiseert de familie Lavens in het kader van de Warmste Week een benefietconcert, ten voordele van Bednet en het Kinderkankerfonds. Zowel broers, zussen, neven, nichten -in totaal 37 familieleden- nemen elk een taak op zich, voor of achter de schermen.

Uiterst links de initiatiefnemer Laurens van Camp samen met een deel van de familie tijdens één van de repetities. © RSB

Tijdens het concert kan genoten worden van rustige nummers, meezingers, kerstliedjes en pophits. De muziek zal aan elkaar gepraat worden door gepaste teksten en poëzie en bestaat uit 2 delen met tussenin een pauze. Het initiatief om de benefiet in Beveren-Leie te organiseren, kwam er door Laurens Van Camp (24).

“Ik heb zelf op mijn vijftiende acute myeloïde leukemie gehad. Nadat ik genezen verklaard was, ben ik met mijn broer muziek beginnen te spelen en zingen.

“Sinds 2011 organiseer ik jaarlijks een evenement, verkoop of actie voor het goede doel. Dit kan dus een optreden zijn, maar ook een buttonverkoop, dessertenverkoop of een fuif. Dit is altijd doorgegaan in het Antwerpse, omdat ik zelf van Duffel ben. Maar dit jaar, leek het een tof idee om dit eens te organiseren in Beveren-Leie, gezien we zo’n muzikale familie hebben.

Ook mijn papa is genezen van kanker. Mijn nichtje Anke, is op haar vijftiende ziek geworden maar ondertussen genezen van lymfeklierkanker. Voor mij zijn dat extra motivaties om jaarlijks iets voor het goede doel te blijven doen”, zo vertelde de in opleiding zijnde kinderarts Laurens Van Camp. (RSB)

Het benefietconcert gaat door in OC ‘t Klokhuis, Kerkdreef 23 in Beveren-Leie, op zaterdag 22 december om 20 uur en zondag 23 december om 19 uur. De deuren openen een half uur voor aanvang. Kaarten kosten 10 euro en zijn te verkrijgen bij leden van de familie Lavens of via mail: vancamp_laurens@hotmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.