35 Jeugdbrandweerleden en begeleiders nemen deel aan vierdaags internationaal brandweerkamp

Redactie KW

Sinds donderdagavond gaat op het domein Hemsrode te Anzegem een 4-daags internationaal brandweerkamp door, waaraan zo’n 35-tal jeugdbrandweerleden en begeleiders deelnemen.

Donderdagavond werd het kamp officieel geopend in aanwezigheid van zowel de Burgemeesters van Deerlijk als Anzegem, de gedeputeerde voor Jeugd van de Provincie West-Vlaanderen en zonecommandant van de hulpverleningszone Fluvia. Als gevolg van de samenwerking tussen de posten Deerlijk en Anzegem, die in de toekomst naar een gezamenlijke kazerne verhuizen, zijn de jeugdbrandweerleden van beide posten reeds samengevoegd tot een groep van 15 leden.

Ommersheim

Sinds lange tijd zijn de brandweerlui van de brandweerpost Anzegem verbroederd met de collega’s van het Duitse Ommersheim, waardoor een aantal jaar geleden het idee is ontstaan om samen om de twee jaar een kamp te organiseren, dat afwisselend in België en Duitsland doorgaat. Tijdens het kamp kregen de deelnemers heel wat activiteiten op het programma. Vanwege de zone Fluvia kregen de Duitse jeugdbrandweerleden onder meer een drinkfles en een zaklamp overhandigd als aandenken aan dit kamp.

(NSK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.