315 leerlingen op het podium voor musical ‘De Mestkever’ in De Schakel

De stedelijke basisschool probeert elk jaar iets speciaals te maken van het schoolfeest. Zes jaar nadat ze Het Droomschip op de planken brachten in CC De Schakel gaat het op zaterdag 18 mei opnieuw richting Waregem voor de opvoering van De Mestkever.

“Wij proberen ons schoolfeest inderdaad telkens op een andere manier in te vullen”, verduidelijkt directeur Tony Sabbe. “Zo pakten wij, naast de opvoering in De Schakel al uit met fietstochten, kunsttentoonstellingen, wandelingen en ga zo maar door. Na zes jaar vonden wij het echter tijd om nog eens terug naar het cultuurcentrum te trekken. Het schoolteam koos voor een bewerking van De Mestkever, een productie van het Geluidhuis. Die werd voor de gelegenheid uitgeschreven voor ons schoolfeest, waaraan ruim 315 kinderen zullen deelnemen. De hoofdrollen zijn weggelegd voor de kinderen van het vijfde en het zesde leerjaar. Vanaf januari begonnen zij over de middag te repeteren en na de paasvakantie startten ook de repetities in de verschillende klassen. Wij oefenden met de hoofdrolspelers uiteraard al in CC De Schakel om wat podiumgewenning op te doen. Decorontwerp, regie, kostumering…. alles werd uitgedacht door de werkgroep ‘Mestkever’, die kon rekenen op het volledige schoolteam voor de uitvoering van die plannen. Op donderdag 16 en vrijdag 17 mei trekt de volledige school naar CC De Schakel voor een muzische repetitiedag. Wij hopen dat ons schoolfeest met opvoeringen om 15 uur en om 17.30 uur een voltreffer mag worden. Aan de inspanningen van de leerkrachten en de kinderen zal het zeker niet liggen. De kaartenverkoop liep alvast als een trein, want de 1.056 kaarten gingen in niet minder dan drie dagen de deur uit.”

Het verhaal

Het verhaal gaat over een kleine, brutale mestkever die uit de koninklijke paardenstal gegooid wordt en de wijde wereld in trekt. Hij ontmoet Libelle Rosita, die hem eerst als een god ontvangt en dan aan de deur zet. Hij wordt ei zo na opgegeten door Groene Michel, een hongerige kikker met een tong om ‘u’ tegen te zeggen. Wanneer de mestkever verliefd wordt op Lieve Heersbeestje, besluit hij haar papa, die opgesloten zit in het geheimzinnige ‘bakstenen beest’ te gaan redden. Maar…. kan hij uit de klauwen van die akelige mijnheer Priem blijven? En waar zit zijn vriend, de strontvlieg?

Je ontdekt het allemaal in de spannende voorstelling die boordevol verrassingen zit”, lacht een tevreden directeur Tony Sabbe. (IVD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.