302 jaar levenservaring gevierd in woonzorgcentrum ‘t Hof

Georgette Declerck, Cecile Braeckevelt en Zula Ceenaeme: samen goed voor 302 jaar levenservaring. © foto Kurt
Arjan Desante
Arjan Desante Eindredacteur

Groot feest in woonzorgcentrum ‘t Hof, want er zijn enkele speciale verjaardagen te vieren. In minder dan een maand tijd zijn alle (nieuwe) eeuwelingen van ‘t Hof namelijk jarig. “Een unieke gebeurtenis in ons woonzorgcentrum”, glundert directeur Koen Ramboer.

Zulma Ceenaeme vierde op 12 januari haar honderdste verjaardag. Ze werkte vroeger op haar boerderij en verblijft graag op haar kamer, waar ze de krant leest en haar twee nichtjes haar kunnen bezoeken. Cecile Braeckevelt blaast binnenkort, op 24 januari, maar liefst 102 kaarsjes uit. Vroeger was zij huisvrouw en zorgde ze voor haar zes kinderen. Ook zij leest graag haar krant en daarnaast neemt ze deel aan alle activiteiten in het rusthuis, want ze houdt van goed gezelschap. Georgette Declerck (100) ten slotte werd eerder al gevierd. Op 23 december werd ook zij een eeuwelinge. De gewezen cafébazin heeft twee kinderen. Vandaag is ze fervent maniller, speelt ze Rummikub en leest ze graag boeken. Samen zorgen de drie dames voor maar liefst 302 jaar ervaring op een foto. Ze zijn tevens de oudste inwoners van woonzorgcentrum ‘T Hof en zorgden dinsdagnamiddag voor een groot feestje.

Unieke situatie

“Het schepencollege, de families en enkele bewoners van ons woonzorgcentrum waren van de partij”, weet directeur Koen Ramboer. “In totaal waren er dus een 40-tal mensen en er was dan ook enorm veel ambiance. Deze situatie is dan ook ongebruikelijk. Het is uniek voor ons woonzorgcentrum om drie eeuwelingen te vieren in amper een maand tijd. Volgend jaar kunnen ze overigens met vier zijn, want dan wordt er nog een bewoner honderd jaar. In het verleden hadden we wel al eens een bewoner van 105 jaar, maar nooit zoveel honderdjarigen tegelijk. Ons geheim? De goede Lichterveldse grond zal er wel voor iets tussen zitten. Zelf proberen we die mensen vooral een mooie oude dag te schenken.

“Dat de drie jarigen zich zichtbaar goed voelen, nog ten volle kunnen genieten van hun speciale verjaardagsfeestje en eigenlijk écht stralen, dat maakt ons natuurlijk trots.”

Meezingers

Bij het verjaardagsfeestje van Zulma, Cecile en Georgette hoorde uiteraard leuke muziek en een lekker drankje. En dat wisten ze ten volle te appreciëren.

“Of ze nog steeds een glas bubbels lusten? Wees daar maar zeker van”, lacht de directeur van ‘t Hof. “Klinken op hun verjaardag hoort er natuurlijk bij, net als een stuk taart. Daarnaast werd er ook heel wat gezongen. De meezinger uit hun tijd, toen er nog volop liedjes werden gezongen op café. Ze kenden het repertoire duidelijk nog heel goed. Zelf kende ik er ook wel een paar, maar helaas niet allemaal. Het zingen moest ik dus vaak overlaten aan de echte kenners.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.