300 meter lange gasleiding raakt maar niet onder kanaal Roeselare-Leie

De 300 meter lange buis ligt ondertussen al enkele weken in de Kortrijkstraat in Ingelmunster. © Facebook Kurt Windels
Philippe Verhaest

De boring van een nieuwe gasleiding onder het kanaal in Ingelmunster wil maar niet lukken. De aannemer huurt nu een zwaardere machine, maar die is pas ten vroegste binnen tien dagen beschikbaar.

Normaal moest de gasleiding, liefst 300 meter lang, al even onder het kanaal Roeselare-Leie getrokken zijn, maar dat lijkt maar niet te lukken. “De aannemer stoot blijkbaar op een blok massieve klei in de ondergrond”, verduidelijkt burgemeester Kurt Windels. “Hij werkte nu al met een boormachine van vijftig ton, maar ook dat zorgde niet voor vorderingen. Daarom is beslist om een machine van liefst 250 ton te huren. Dat zou de klus moeten klaren.”

Alleen: die bewuste machine kan ten vroegste binnen een tiental dagen in Ingelmunster gebruikt worden. “Ondertussen blijft de buis in de Kortrijkstraat liggen en dat zorgt met de start van het schooljaar wel voor enkele bijkomende problemen. We hadden gehoopt dat de straat tegen 3 september alweer vrij zou zijn, maar dat was blijkbaar buiten de ondergrond gerekend.”

Het parkeerverbod langs de Kortrijkstraat verdwijnt wel omdat de zone rond de buis smaller wordt gemaakt. “We bekijken ook hoe we schoolgaande kinderen de straat veilig kunnen laten oversteken”,aldus nog Kurt Windels.

Zolang de buis niet onder het kanaal kan getrokken worden, wordt ook het kruispunt aan het station van Ingelmunster niet afgesloten. “Zodra de boring een feit is, kan de buis doorgetrokken worden en dat is een werkje van amper enkele uren. Als er een definitieve timing voorhanden is, zullen we die meteen de wereld insturen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier