300 medewerkers van AZ Groeninge krijgen vanaf maandag coronavaccin

Olaf Verhaeghe

Goed nieuws voor de personeelsleden van het AZ Groeninge in Kortrijk. Maandag ging het ziekenhuis van start met het vaccineren van 300 ziekenhuismedewerkers en artsen op de diensten intensieve zorgen en spoed.

Donderdagavond laat kreeg het Kortrijkse ziekenhuis AZ Groeninge van het Agentschap Zorg en Gezondheid groen licht om dan toch te starten met het vaccineren van de medewerkers en artsen. In een eerste ronde die maandag startte, is dat het geval voor 300 personeelsleden. De medewerkers die op intensieve zorgen en de spoeddienst werken, krijgen voorrang.

“Het vaccin is broodnodig om hun werk veilig en goed verder te kunnen zetten”, benadrukt Stefaan Lammertyn, woordvoerder van het AZ Groeninge. “Niet alleen om zichzelf optimaal te beschermen maar ook hun omgeving. De start van de vaccinatie geeft onze medewerkers en artsen eindelijk ook wat perspectief, broodnodig na het bijzonder zware jaar 2020.”

In AZ Groeninge werden de vaccins afgelopen weekend ontdooid en vanaf maandagvoormiddag effectief toegediend. In het eigen vaccinatielokaal krijgen de hele dag 30 mensen per uur een spuitje. “Wij hopen dat ook de volgende levering van de vaccins snel volgt, zodat ook de andere artsen en personeelsleden gevaccineerd kunnen worden”, aldus Stefaan Lammertyn nog. “Op die manier strijden we samen verder om dit virus klein te krijgen.”

In het Roeselaarse AZ Delta is vrijdagmiddag de vaccinatie van het ziekenhuispersoneel hervat . Daar krijgen nog 204 medewerkers een coronavaccin.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.